Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film 050809

Annons
Rosen på Tistelön

Drama

Smugglarfamilj på västkusten bär på en mörk hemlighet i många år innan sanningen till slut uppdagas. Efter Emelie Flygare-Carléns roman. Även filmad 1915. Med Eva Henning, Arnold Sjöstrand och George Fant. (1945)

Betyg: 3

SVT1 14.20

---

That old feeling

Komedi

Inte särskilt trovärdig men ganska kul komedi om relationsproblem mellan de före detta äkta makarna Lilly (Bette Midler) och Dan (Dennis Farina) som länge legat i luven på varandra på avstånd. När dottern gifter sig tvingas de återses efter tolv år och hamnar i säng med varandra. (1997)

Betyg: 3

TV3 21.00

---

Insats förlorad

Drama

Fängslande karaktärsstudier av udda och helt vanliga människor i en liten stad i den amerikanska Mellanvästern i slutet av fyrtiotalet. Finfina skådespelarprestationer av Frank Sinatra, Dean Martin, Shirley MacLaine och Nancy Gates. Efter James Jones roman med samma namn. (Some came running, 1959)

Betyg: 4

TCM 21.00

---

Moment 22

Komedi

Baserad på Joseph Hellers svarta och surrealistiska krigsroman. Handlar om amerikanska soldater i Italien under andra världskriget. Förmedlar stämningen från boken på ett bra sätt och fångar kaoset och galenskapen som är soldaternas vardag. Med bland andra Alan Arkin, Art Garfunkel, Martin Sheen och Orson Welles. (Catch-22, 1970)

Betyg: 4

TV4 Film 21.35

---

Gangs of New York

Drama

Storslagen berättelse om gangstergängen och banditligorna i slumområdet Five Points på Manhattan i mitten av 1800-talet. Leonardo DiCaprio spelar ung pojke som växer upp mitt bland våldsamheterna, upploppen och osämjan i området. Även med Daniel Day-Lewis, Liam Neeson och Cameron Diaz. Regi av Martin Scorsese. (2002)

Betyg: 4

TV1000 22.00

---

Fem på eftermiddagen

Drama

Utspelas i Afghanistans huvudstad Kabul efter Amerikas "befrielsekrig". Konservativ familjefar är övertygad om att staden har blivit ett syndens och blasfemins näste efter talibanernas fall och försöker uppfostra sina döttrar efter strikta religiösa regler. Flickorna drömmer om ett samhälle som inte utestänger kvinnor men måste hålla sina drömmar hemliga för fadern. Fascinerande, välgjord och ögonöppnande film av den iranska regissören Samira Makhmalbaf efter en novell av hennes far Mohsen Makhmalbaf. (Panj è asr, 2003)

Betyg: 4

SVT2 22.30

---

Loose cannons

Komedi

Två gnabbande Washington-snutar (Dan Akroyd och Gene Hackman) blir insyltade i dragkampen mellan före detta nazister och israeliska specialagenter om en film som spelades in i samband med Hitlers självmord. Många häftiga biljakter men ihålig och oengagerande story. (1990)

Betyg: 2

TV3 23.05

Mer läsning

Annons