Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film 050812

Annons
Åsa-Nisse i kronans kläder

Komedi

Ännu en Åsa-Nisse-film. Här blir Nesse och Klabbarparn inkallade och lyckas förstås trassla till det för sig på regementet. Samtidigt bestämmer sig kärringarna hemma i byn för att se till att få ordning på torpet när slashasarna är utflugna. (1958)

Betyg: 2

TV4 11.00

---

Spy hard

Komedi

Leslie Nielsen parodierar superagenten James Bond med sanslöst simpel humor som ibland träffar mitt i prick och ibland totalmissar. Tyvärr dominerar missarna i denna komedi. (1996)

Betyg: 2

TV4 19.35

---

Betty tur och retur

Komedi

Såpoperabesatt servitris (Renee Zellweger) åker till Hollywood för att söka upp sin drömprins från tv sedan hennes man mördats av gangsters. Originell blandning av uppsluppen trivselfilm och mörk, mer särpräglad svart komedi. (Nurse Betty, 1999)

Betyg: 4

SVT1 21.00

---

Maximum risk

Action

Fartfylld actionrulle av tveksam kvalitet med Jean-Claude Van Damme i huvudrollen. Van Damme spelar en polis som får reda på att han har en tvillingbror när denne dör. I syfte att ta reda på vem brodern egentligen var byter Van Damme identitet med honom oh infiltrerar hans omgivning. (1996)

Betyg: 2

TV3 21.00

---

Sorority boys

Komedi

Tre grabbar blir utslängda från studentföreningen efter att partykassan blivit stulen. De måste sedan klä sig i kvinnokläder för att bevisa sin oskuld. Simpel humor, på gränsen till fånig, men de skamlösa lånen från allehanda filmer i vilka män har dragit på sig klänningar håller igång skrattmusklerna. Barry Watson, Michael Rosenbaum och Harland Williams i rollerna. (2002)

Betyg: 3

Kanal 5 21.00

---

Benny och Joon

Drama

Rar, varm och lagom skruvad historia om en bilmekaniker (Aidan Quinn) som tar hand om sin mentalsjuka syster (Mary Stuart Masterson). Mer eller mindre av en slump träffar Quinn på en förvirrad man (Johnny Depp) som tror att han är reinkarnationen av stumfilmsstjärnan Buster Keaton och denne blir kär i systern. (1993)

Betyg: 3

Kanal 5 22.55

---

Fire down below

Action

Steven Seagal spelar FBI-agent som reser till Kentucky för att utreda mordet på en kollega. Han möts av misstänksamma ortsbor som mutats till att hålla klaffen. Otroligt korkad och tråkig actionrulle. (1997)

Betyg: 1

TV3 23.00

---

Det femte offret

Drama

Tidningsjournalister och poliser jagar parallellt en seriemördare. Välspelat, stundtals intensivt och riktigt spännande, men det där avgörande lyftet vill aldrig infinna sig. Med bland andra Ida Lupino och Vincent Price. (While the City sleeps, 1956)

Betyg: 3

SVT1 00.00

---

Den stora klassfesten

Komedi

Efter att ha blivit förnedrad på examensdagen vill Philip Rayburn Smith inte gå på klassens återträff, men han övertalas av sin fru. Gladlynt komedi med stereotypa karaktärer och lättköpta skratt. Regi av "Vänner"-stjärnan David Schwimmer. (Since you´ve been gone, 1998)

Betyg: 2

TV4 00.25

---

Bittersweet

Thriller

Usel thriller om en kvinnlig kåkfarare (Angie Everheart) som bara har en sak i huvudet efter frigivningen: hämnd. (1999)

Betyg: 1

Kanal 5 03.35

Mer läsning

Annons