Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film i Väst hoppas på Vinterberg

Annons
Efter "It´s all about love" är Thomas Vinterberg på väg tillbaka till Trollhättan Den danske har en ny film på gång och det kan blir ännu en samproduktion med Film i Väst..

- Han har ett nytt projekt och är intresserad av att jobba med oss, men vi vet inte så mycket mer än så. Vi vill gärna jobba med honom igen, säger Bengt Toll, utvecklingschef på Film i Väst.

Dessutom pågår förhandlingar mellan Trollywood och det franska produktionsbolaget Sesame Film som ska göra "Captain Achab", en film med referenser till Herman Melvilles klassiska roman "Moby Dick".

- Det var de som vände sig till oss, de behövde en rejäl kust och en studio där man kan bygga tankar - det har vi. Fransmännen brukar vara sega på att samproducera men de är roade av oss. Det är en arthouse-film men med intressanta visuella kvaliteter, säger Bengt Toll.

För regin står Philippe Ramos som redan har gjort en kortfilm med samma namn. Där blir kaptenen kär i en ung kvinna med ljus hy som påminner honom om den vita valen i hans drömmar. Långfilmen ska spelas in nästa vår. (PM)

Mer läsning

Annons