Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assur på plats för visning

/
  • Brasse Brännström gjorde sin sista roll i Jens Assurs
  • Jens Assur är på plats vid visningen.

Jens Assurs film "Hot nasty teen" blev den folkkäre skådespelaren Brasse Brännström sista roll. I kväll visas den på Filmstaden och regissören är på plats.

Annons

Sundsvallsbördige regissören Jens Assurs senaste film "Hot nasty teen" handlar om Alva, spelad av Fanny Ketter, som säljer sin kropp till män och Brasse Brännström gör rollen som mannen som erbjuder henne till olika sexnätverk.

Assur har både regisserat och skrivit manus.

– Jag tycker att mäns agerande mot kvinnor är en av vår tids viktigaste fråga. Av en slump träffade jag en man som levde ett dubbelliv som försåg sexnätverk med tjejer. Mötet med honom gav inspiration till Brasse Brännströms karaktär Martin.

Jens Assur ger inga svar på hur problemet ska lösas, det tycker han inte är konstens uppgift varför männen gör så här.

– Många vill att konstverk ska ge svar, men det är svårt att ge. Men det svåraste i den här filmen var att lägga fokus på männen. Vi lever i ett sådant samhälle där vi måste ifrågasätta männens beteende.

"Hot nasty teen" har flera namnkunniga skådespelare och blev också Brasse Brännströms sista roll.

– Han kom med rätt tidigt och var fantastisk. Han är en del av den svenska folksjälen och har ett varmt ansikte. Någon som man tycker om vill man inte ska vara brutal. Han var otroligt skicklig och bidrog till filmens ton.

En tung scen är när Alva möter tre män på ett hotellrum, spelade av Leif Andrée, Björn Granath och Shanti Roney. Men som i övrigt i filmen visas inte för mycket. Ett medvetet val.

– När det är subtilt och underrättat blir nyanserna än viktigare.  Jag vill lämna kvar något till publiken att fylla i själva.

Filmen hade premiär på SVT Play den 10 september men nu visas den på Filmstaden i Sundsvall i kväll klockan 19.00. Jens Assur är på plats tillsammans med skådespelaren Leif Andrée.

– Det var ett viktigt samarbete med Film i Västernorrland och det känns kul att möta medarbetare och publik. Efteråt kommer vi att ha en diskussion.

Stora delar av filmen spelades också in i Sundsvall.

– Det var ljuvligt. Det borde göras fler filmer utanför de traditionella inspelningsområderna.  Det var en fin miljö och roligt att jobba. Folk var väldigt tillmötesgående.

Mer läsning

Annons