Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bioguiden

Annons

Betyg 5

Betyg 4

Iron Man 3

(4) Vad som krävs för att hålla berättelsen om Iron Man vid liv i film nummer tre är en riktigt bra superskurk. Här kommer Ben Kingsley in i bilden. Som den svårfångade terroristen The Mandarin gör den brittiske karaktärsskådespelaren inte en, utan två, övertygande roller.

CC

Croodarna

(4) "Croodarna" är ett fartfyllt och fräscht äventyr trots att det handlar om stenåldern. Tempot är högt, humorn passar både barn och vuxna, sensmoralen "låt inte rädslan styra, var öppen för livets äventyr" funkar.

SH

Betyg 3

En sång för Marion

Terence Stamp spelar Arthur, vars fru Marion (Vanessa Redgrave) älskar att sjunga i kör. Den entusiastiska unga körledaren Elizabeth har anmält sin pensionärskör till en tävling och väljer glatt bland 80- och 90-talshits till repertoaren. Arthur hjälper den sjukliga Marion till repetitionerna men muttrar och håller distansen.

MS

Star Trek – into darkness

I vanlig JJ Abrams-ordning är intrigerna inte glasklara men det är egentligen inte det stora problemet, snarare upplevelsen av att något viktigt trots allt gått förlorat i strävan att inkludera så många som möjligt. Trots den invändningen är detta ändå en klart underhållande rymdfest.

MS

Betyg 2

Epic – skogens hemliga rike

17-åriga Mary Katherines pappa är fullkomligt övertygad om att det finns någonting mer än växter och djur i skogen. Närmare bestämt en hel civilisation, befolkad av mycket små varelser. Och han har rätt. I "Epic - Skogens hemliga rike" vilar hela ekosystemet på dessa varelsers axlar. Det blir Mary Katherine, eller MK som hon gärna vill bli kallad, varse när hon av misstag blir förvandlad till en lilleputt och kastas in i deras värld.

SH

Den store Gatsby

F. Scott Fitzgeralds komplexa och rika roman "Den store Gatsby" är en fantastisk läsupplevelse. Att ge sig på att översätta den imponerande exaktheten i språket till film är ingen lätt match. Genom Tobey Maguires berättare Nick Carraways ögon får vi hänga med i det jazziga 1920-talets New York, fullt av dekadens och galenskap. Under en strålande sommar vill alla festa hos den mystiske Gatsby.

MS

Betyg 1

After earth

Tusen år i framtiden är jorden obeboelig efter alla miljökatastrofer. Ett rymdskepp kraschar, de enda överlevande är en far, som skadad ligger kvar i det kraschade skeppet, och hans son. Pappa är hög militär, sonen har velat bli kadett men kan inte leva upp till de högt ställda kraven. Gissa om han nu kommer att bli man när det blir upp till honom att springande, hoppande och fightande ta sig fram genom de igenvuxna skogarna för att hitta den nödsignalsapparat som ska kunna rädda liven på honom och pappa?

GR

Baksmällan del 3

Man skulle ju kunna tro att det inte kan bli så mycket värre för snubbarna i "The wolfpack"-gänget. Men efter några deppiga incidenter slag i slag - som involverar en giraff och att trubbelmakaren Alans pappa dör, samlas de för en ny resa.

MS

Fast & Furious 6

I "Fast & furious 6" får Vin Diesels rollfigur Dominic Toretto och hans gäng (en grupp kriminella bilvirtuoser med hjärtat på rätta stället) ett uppdrag av polisbiffen Hobbs: de ska hindra superskurken Owen Shaw från att lägga vantarna på ett supervapen. Hans trumfkort är en kvinna från Torettos förflutna, som numera ingår i Shaws gäng.

KS

Evil dead

 Förväntningarna på den nya "Evil dead" är avgrundsdjupa och fantaster gräver upp historien på egen risk. I Sam Raimis murkna skogar förblir dock ingen begraven och den som till äventyrs inte går igång på en och en halv timme av tortyrliknande skräckscener måste stålsätta sig ordentligt för att ta sig igenom den här smärtsamt detaljerade slakten.

CC

MS: Miranda Sigander, KS: Karin Svensson, CC: Carl Cato, SH: Sara Haldert, GR: Gunnar Rehlin.

Mer läsning

Annons