Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir filmvåren på Draken

/
  • Regissören Tim Burtons senaste film Big eyes kommer att visas på Salong Draken i april.

Svekfull kärlek, fransk feelgood-film och Tim Burton. Det bjuder filmvåren på Salong Draken på.
– Det kommer bli kanon så klart, säger Jens Persson på Draken.

Annons

Nu har Salong Draken presenterat vårens filmutbud.

Fredagen den 13 börjar Timbuktu rulla, en dramafilm om staden Timbuktu som har tagits över av religiösa fundamentalister.

I mars och april följer sedan bland annat Rysslands Oscarsbidrag Leviatan, Wild tales som är Argentinas Oscarsbidrag från i fjol och Still Alice om en kvinna som blir sjuk i Alzheimers.

– Vår riktlinje är att köra filmerna en vecka i sträck. Men vi samarbetar med SF så om en film går bra kan de välja att låta den ligga kvar en vecka till, säger Jens Persson som driver Salong Draken tillsammans med Peter Nordlinder.

Personligen ser Jens Persson mest fram emot Tim Burtons senaste film Big eyes, som går upp på Draken den 3 april. Ett drama om konstnären Margaret Keane, vars man tar åt sig äran för hennes målningar.

Salong Draken fokuserar på alternativa filmer. Jens Persson utesluter inte att fler än de redan spikade filmerna dyker upp i vår.

– Vi har fasta hållpunkter så publiken vet vad de kan förvänta sig. Men vi gillar snabba puckar, dyker det upp någon film vi vill ha kan vi klämma in två samma vecka.

Hela vårens utbud syns i faktarutan till höger.

Mer läsning

Annons