Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmguiden

Annons
Betyg: 4
Liftarens guide till galaxen
Kultboken har äntligen blivit film, och en mycket bra sådan. Arthur Dent och hans utomjordiske kompis liftar med ett rymdskepp när jorden förstörs till förmån för en intergalaktisk motorväg.
Filmen är inte helt trogen boken, men fansen kommer inte att bli besvikna den är precis så lustig, knasig, rolig och flummig som man kan förvänta sig. Skådespelarna känns nästan som om de är gjorda för sina roller.
SJ

Betyg: 3
Skeleton key
Sköterskan Caroline ska ta hand om en förlamad man. Mannens fru ger Caroline en huvudnyckel som kan öppna alla dörrar i huset utom en. I det rummet ska tjänstefolk som tidigare levde i huset utövat svart magi.
Bra skådisar och hyfsat manus gör att filmen håller fram till slutscenerna. Där faller tyvärr hela filmen pladask.
SJ

Sex, hopp och kärlek

Triangeldrama om medelålders butiksbiträdet Birgit som lever ett tryggt liv med Lennart. Efter 19 års frånvaro från hemstaden, återvänder helt plötsligt Birgits stora ungdomskärlek Bertil. Några uppslitande dygn följer.
Lisa Ohlin övertygar med lyhörd personregi. Extra plus till Lennart Jähkel, för hans känsliga porträtt av en snäll och hygglig svensk man i medelåldern, med svårigheter att uttrycka den ångest han bör inom sig.
HL

Betyg: 2

Valiant och de fjäderlätta hjältarna

Valiant är en liten duva som drömmer om att bära meddelanden över Engelska kanalen under andra världskriget. När de brittiska brevduvorna en efter en blir tillfångatagna av en ondskefull nazistfalk får han chansen.
Manusförfattarna lyckas inte åstadkomma mer än halvtrötta fågelrelaterade lustigheter och dratta-på-ändan-humor för barnen. Resten är krigshistoria i en pippiform som inte tilltalar någon vuxen.
HN

Mer läsning

Annons