Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmguiden

Annons
Betyg: 4
Ninas resa

Ninas resa berättas av verklighetens Nina Rajmic, en polska judinna som drabbades av förintelsen under andra världskriget, vilket gör den smärtsamma historien än mer drabbande. Det är en berättelse om uthållighet, mod och tillfälligheter som utstrålar ödmjukhet inför livet.
HN

Betyg: 4
Sigrid & Isaac

Anders Wahlgrens dokumentärfilm om Sigrid Hjerténs och Isaac Grünewalds färgstarka och fascinerande konstnärskap är utformad som en journalfilm, med grund i brev, tidningsartiklar och andra dokument.
Regissörens välskrivna dialogmanus läses med finstämd inlevelse av Gunilla Röör och Philip Zandén.
HL

Betyg: 3
Ultraviolet

I en nära framtid har en ny superras utvecklats efter ett misslyckat experiment. Människorna försöker undanröja hotet, men Violet (Milla Jovovich) tänker inte ge sig utan strid.
Den första halvtimmen bjuder på häpnadsväckande actionscener, men sedan inser man att allt gjorts och sagts förr, t.e x i Blade, Matrix och X-Men.
JH

Betyg: 2
Heartbreak Hotel

Två nyblivna väninnor (spelade av Maria Lundqvist och Helena Bergström) är båda frånskilda. De går till Heartbreak hotel för att träffa en ny man, om så bara för en kväll.
Colin Nutley skapar ett slags filmiskt horoskop, en berättelse som kan passa in på alla men som inte är intressant för någon.
HN

Mer läsning

Annons