Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmrec Shark boy & Lava girl

Annons
Långdraget digitalt drömspel


Filmstaden: På äventyr med Sharkboy och Lavagirl 3D

Regi: Robert Rodriguez

I rollerna: Cayden Boyd, Taylor Dooley, Taylor Lautner, David Arquette, George Lopez, med flera.


Betyg: 2


Mobbade Max (Cayden Boyd) har fantiserat ihop de två superhjältarna Sharkboy (Taylor Lautner) och Lavagirl (Taylor Dooley). En dag dyker duon upp i klassrummet och ber Max om hjälp. Den gräslige Mr Electric är på väg att ta över deras hemplanet, och Max är den ende som kan rädda dem.
Robert Rodriguez, som gjort Spy kids-trilogin, har för varje film blivit mer och mer digital. Mest för att det är väldigt billigt att visualisera fantasivärldar i en dator, än det är att fysiskt bygga upp samma världar, som andra regissörer gör, t.ex. Tim Burton och Terry Gilliam.

Det är också min största invändning mot denna harmlösa och tillrättalagda barnfilm. Mesta tiden känns det som om man befinner sig mitt i ett dataspel, vilket blir ganska trist i längden.
Rodriguez borde inte bländats av billig teknik, istället skulle han gjort som i de två första Spy Kids-filmerna - integrerat dataanimationerna med den verkliga världen.
Här hamnar man nästan omgående i en grovt digital drömvärld som gör det väldigt svårt att engagera sig i de tre huvudpersonernas väg för att rädda planeten. Inte ens 3D-effekterna med tillhörande glasögon förminskar den känslan.

Mer läsning

Annons