Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmstudions höstprogram

Sundsvalls Filmstudio inleder idag sitt höstprogram i Hedbergska skolans aula. De tio filmerna kommer från olika delar av världen.

Annons
Första film är en verklig klasssiker, Semestersabotören (1953). Jacques Tati, regissören bakom detta odödliga mästerverk, spelar själv huvudrollen som den underbare monsieur Hulot, här på semester på en fransk badort.
Den 8 oktober visas En öm kyss, där brittiske regissören Ken Loach trovärdigt gestaltar en tämligen vanlig problematik i verklighetens England: en konfliktladdad kärlekshistoria mellan en ung pakistanier i en muslimsk invandrarfamilj och en ung vacker engelska med katolsk religion i livsbagaget.
På programmet den 15 oktober står den ryska filmen Babusjka - Kära farmor, en både rolig och kärleksfull berättelse om mjuka gumman Tossia och om jakten på släktingar som är villiga att ta emot henne.
Den 22 oktober visas Livet är ett mirakel, där bosniske regissören Emir Kusturica än en gång blandar skröna och verklighet, svartburlesk komik och blodigt allvar. Handlingen utspelas 1992 i en avlägset belägen bosnisk by.
Veckan efter, den 29 oktober, får studions medlemmar se En långvarig förlovning, ett gripande franskt mästerverk som tar sin ohyggligt laddade början i första världskrigets skyttegravar och leder fram mot en märklig kärlekshistoria.
Den 5 november visas Station Agent, en finstämd liten amerikansk historia om dvärgen Finbar, som älskar tåg och som får ärva ett gammalt stationshus i Newfoundland och flyttar dit för att få vara i fred.
Nästa film, argentinska Helt plöstsligt, visas den 12/11. Den handlar om överviktiga Marcia, som har ett trist jobb och som lockas ut på en märklig resa med två lesbiska punkare, Mao och Lenin.
19/11 visas Förbrytelser, ett danskt drama med en kvinnlig nyutexaminerad präst i huvudrollen. Hon får sin första tjänst på ett kvinnofängelse och där ställs inför en rad olika kvinnoöden.
På programmet den 26 november står det ryska mästerverket Återkomsten, en film bräddfylld av psykologiskt laddade komplikationer och dimensioner, om två pojkars relationer till den länge försvunne men nu uppdykande fadern.
Den 3 december avslutar Filmstudion sin höstsäsong med den franska må-bra-filmen Gosskören, som utspelas i slutet av 1940-talet och handlar om hur en misslyckad musiker vinner sina internatelevers förtroende med humor och lojalitet och framför allt med körsång.
Alla filmerna visas alltså i Hedbergska skolan aula, på lördagseftermiddagar-Ett medlemskort ger inträde till alla tio visningarna.

Mer läsning

Annons