Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fischer-Diskau kan ej ta emot Polar-pris

Annons
Den tyske barytonen Dietrich Fischer-Diskau är skadad och kan inte komma till Stockholm för att ta emot sitt Polarpris den 23 maj. Vid ett fall under orkesterrepetition och fick han en fraktur i ena axeln.


Det betyder att den brasilianske musikern Gilberto Gil ensam får ta emot sitt Polarpris vid ceremonien i Konserthuset.

- Olyckan inträffade för drygt två veckor sedan, vi har hela tiden hoppats att Fischer-Diskau skulle tillfriskna, men nu har hans läkare ålagt honom reseförbud så han kan inte komma till prisutdelningen, säger Kim Pettersson vid Musikaliska akademien som delar ut priserna.

Dietrich Fischer-Diskau fyller 80 år i slutet av maj och har på grund av olyckan tvingats ställa in flera andra engagemang i samband med födelsedagsfirandet.

Som tidigare kommer TV4 att visa delar av prisgalan i ett program som sänds direkt från banketten på Grand Hotel på kvällen. Det är klart att det blir Lisa Nilsson och Håkan Hellström, båda väl bevandrade i brasiliansk musik, som ska stå för hyllningen till Gilberto Gil. Lisa Nilsson gör sitt framträdande med den portugisiska sångerskan Simone Moreno.

Hade Dietrich Fischer-Diskau varit frisk nog att komma till Stockholm hade han fått lyssna till Håkan Hagegård och Hillevi Martinpelto som ska framföra operamusik till hans ära.

Programledare i Konserthuset blir TV4:s nyhetsankare Petra Nordlund medan Rickard Sjöberg från tävlingsprogrammet "Alla mot en" håller i trådarna på Grand Hotel. (PM)

Mer läsning

Annons