Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkkära Stiftelsen ger sig ut på sommarturné – kommer till Skule

Artikel 3 av 8
Sommaren på Skule Naturscen 2018
Visa alla artiklar

Skule Naturscen väntas bjuda på många härliga spelningar i sommar – nu utökar de programmet med ytterligare en. Stiftelsen, bandet från Ljungaverk i Ånge, kommer den 4 augusti till Höga kusten.   

Annons
Stiftelsen spelar i Skule i sommar. Foto: Pressbild

De är singelaktuella med nysläppta "När kallt möter kallt". En låt som lyfter ämnen som depression och psykisk ohälsa. Frontmannen Robert Pettersson gick ut i samband med släppet i sociala medier och berättade lite om bakgrunden.

– Den handlar om en mörkt period i livet, om depression och om att ta sig genom nätter som känns överdjävliga. Jag hoppas ni gillar låten och får någon användning av den, sa Robert Pettersson i ett Instagraminlägg.

Nu är det klart att de gör en spelning i grannlandskapet i sommar. Den 4 augusti spelar de på Skule Naturscen och blir det fjärde spikade evenemanget på den natursköna scenen i Höga Kusten.

Stiftelsen är i dag ett av Sveriges största band inom genren. När Robert Pettersson och barndomskamraten Micke Eriksson startade projektet Stiftelsen var det nog ingen som var förberedd på vilket gensvar första singeln, "Vart jag än går", skulle få. Med den vann de en grammis för "Årets låt" och det tillhörande debutalbumet sålde snabbt platina.

I januari 2017 släppte bandet sitt fjärde och senaste album "Allting låter som Slipknot" som singlade upp på den svenska albumlistans förstaplats. Samma år hann bandet även med två turnévändor och satte publikrekord på den unika venuen Dalhalla. I samma tempo har de fortsatt under 2018, nu i mars har de rest landet runt med flera utsålda datum. Och i sommar med start i juli väntar en sommarturné, där spelningen i Skule räknas in.

Sommarens program på Skule Naturscen:

► Skulefestivalen 13-14 juli

► Winnerbäck 28 juli

► Stiftelsen 4 aug

► GES 11-12 aug

Alla artiklar i
Sommaren på Skule Naturscen 2018
Annons