Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För Lina Eklund finns bara vinst i sikte

/
  • Lina Eklund från Sundsvall är arenans tigrinna Lynx i årets upplaga av Gladiatorerna. Det finns endast en sak i sikte för henne, och det är vinst.
  • Lina Eklund som gladiatorn Lynx.

På lördag gör Gladiatorerna comeback i tv-rutan och av dem är Lina Eklund som kommer från Sundsvall.

Just nu befinner hon sig i USA för att satsa på en karriär inom kampsporten MMA.

Annons

Hur kommer det sig att du är med?

– Jag blev kontaktad av produktionsbolaget förra vintern och fick komma på intervjuer och fystester. Jag tyckte det lät roligt och ju fler tester jag genomgick desto mer ville jag komma med i programmet. Jag blev en av 16 gladiatorer som valdes ut under våren och inspelningarna startade i maj 2011.

Hur var det att delta i programmet?

– Det var otroligt roligt men också väldigt tufft. Vi blev snabbt ett tight team som jobbade bra tillsammans och stöttade och hjälpte varandra. Det var hård träning innan inspelningarna och när inspelningsdagarna satte igång var det långa och krävande dagar.

Vad har det gett dig?

– Det jag värdesätter mest är att jag fått ett gäng fina vänner och en massa roliga minnen.

Kan du beskriva din karaktär Lynx.

– Lynx är arenans tigrinna. Djuret inom henne är otåligt och ligger ständigt på lur bakom hennes förföriska ögon alltid redo för språng som kan krossa även den starkaste av motståndare. En djurisk och respektingivande gladiator.

Hur mycket av Lina finns i Lynx?

– Det finns nog en hel del Lina i Lynx och vice versa eftersom karaktärerna är uppbyggda efter oss som personer. Vi gladiatorer valdes först ut utifrån våra prestationer och därefter skapades karaktärerna. Vad jag har gemensamt med Lynx är att fokus ligger till hundra procent på motståndaren när det är tävling, och det finns inget annat än vinst i siktet.

Har ditt karriärval gjort att du passade bra in i produktionen?

– Ja, det tycker jag absolut. Jag är professionell MMA-fighter och personlig tränare. Jag tränar två gånger om dagen och eftersom min idrott i allra högsta grad innehåller kamp och närkontakt så var jag väl förberedd på tacklingar och andra tuffa tag som kan förekommer i gladiatorgrenarna.

Vilken är din främsta styrka?

– Jag skulle säga att min främsta styrka är att jag verkligen tycker om att fightas. Jag njuter av utmaningen att tävla och kämpa mot en annan motståndare.

Kan du berätta lite om din MMA-satsning i USA.

– Just nu är jag i San Diego och tränar. Jag kommer att gå match i USA i slutet av januari innan jag åker hem till Sverige för att förbereda mig inför en match i Belgien i mars. Därefter är planen att jag åker tillbaka till USA för ytterligare en träningsperiod och förhoppningsvis fler matcher. Jag satsar helhjärtat på min MMA-karriär och då är USA det bästa stället för mig att vara på eftersom sporten är så pass mycket större här än i Sverige. Det går bra just nu, så bara jag håller mig skadefri så ska det bli ett bra år.

Har du fortfarande någon kontakt med Sundsvall?

– Ja, jag har min mamma, pappa och syster med familj i Sundsvall så jag åker dit några gånger per år. Det är alltid roligt att "komma hem" och önskar jag hade mer tid att vara i Sundsvall men det är svårt med träningen och resorna.

Finns det något från din uppväxt i Sundsvall som du fortfarande bär med dig?

– Ja det är mycket. Det är min hemstad och man kommer alltid vara formad av den stad man växt upp i oavsett var man sedan hamnar i världen. Vad jag först kommer att tänka på är min kärlek till havet och naturen vilket jag tror kommer från att jag är delvis uppväxt på Alnö och alltid haft nära till både havet och skogen. Den fina naturen runt Sundsvall är något jag kan sakna och alltid kommer att njuta av att komma tillbaka till.

Annons