Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandsstöd till fem långfilmer

Annons
"All tid i världen" är den minst omtalade av de fem svenska långfilmer som har tilldelats förhandsstöd av Svenska Filminstitutet. Peter Haber ska spela en hemlös man som försörjer sig på att panta tomburkar, allt förändras när han plötsligt hittar en påse pengar. Jon Lindström har skrivit manus och regisserar filmen.

Att Lena Philipsson får en av rollerna när den svenska filmmusikalen "Rännstensungar" ska göras om i en ny version kallad "Förortsungar" har varit känt länge. Ylva Gustavsson regisserar och Sami Rekik från hiphopduon Medina skriver musiken.

I filmen "Brevet från Palme" ska regissören Susanna Edwards berätta en passionerad kärlekshistoria över alla sociala och kulturella gränser efter ett manus av Pia Gradvall.

Övriga filmer som har beviljats förhandsstöd är Colin Nutleys "Heartbreak Hotel", Helena Bergström och Maria Lundqvist spelar frånskilda kvinnor på danshak, samt Wallander-rullen "Mastermind" som får premiär i december. Filmerna stöds med mellan 350 000 och 5 miljoner kronor. (PM)

Mer läsning

Annons