Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandstitt på Battlefield 2

Annons
När våra svenska utvecklare Digital Illusions, Dice, släppte Battlefield 1942 tog PC-spelet världen med storm. Med knappt en månad kvar till releasen av Battlefield 2 går många omkring med andan i halsen och bara väntar.
När ST var och testade spelet i Dices lokaler i Stockholm rådde det lugn och sansad stämning bland utvecklarna. Antagligen beror det på att spelet i princip är klart.
Utvecklarnas mål med spelet är att många ska spela samtidigt. Därför finns det också stöd för 64 spelare uppdelade på två lag. Sedan finns går det naturligtvis att spela ensam om man så önskar.
Skådeplatsen är ett modernt krig och vapnen och de strategiska förutsättningarna är skapade därefter. Det finns också många valmöjligheter i spelet både vad gäller ditt sätt att spela, exempelvis som medicinare eller bara som understöd, och när det kommer till att förflytta sig. Helikopter, flygplan, gummiflotte, jeep, pansarvagn och mycket mera finns till ditt förfogande.
Samarbete är också ett av ledorden, och för att få någon struktur när flera spelar samtidigt är det alltid någon som figurerar som gruppledare.
Det ska bli intressant att se vilken genomslagskraft Battlefield 2 kommer att få när det släpps, och om det omåttligt populära spelet Counter-Strike står sig i den nya konkurrensen.

Mer läsning

Annons