Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formel för roligaste tv-såpan skapad

Annons
Äntligen kan vi matematiskt räkna ut vad som är bra humor. I alla fall enligt den brittiska neurobiologen och stå upp-komikern Helen Pilcher. Tillsammans med ett team av forskare på satellitkanalen UKTV Gold har hon utarbetat en formel för den bästa komediserien, skriver The Guardian.
Med formeln ((R x D + V) x F) + S dividerat med A har Pilcher kommit fram till att The office är en tokrolig serie och att Babes in the wood är ganska tråkig.
Så här är det upplagt: Huvudpersonens igenkänningsfaktor (R) multipliceras med dennes storhetsvansinne (D). Detta adderas till hur roligt manuset är (V) och därefter multipliceras totalsumman med antalet gånger någon faller omkull eller skadas fysiskt (F). Skillnaden mellan den högst rankade respektive den lägst rankade karaktären (S) läggs till och slutligen dividerar man totalsumman med hur lyckad intrigen (A) är.
På UKTV Gold hyser man inga tvivel om formelns förträfflighet:
Vi hoppas att formeln ska förse framtida manusförfattare med alla de verktyg de behöver för att producera nästa generation klassisk tv-komedi, säger controllern John Keeling. (PM)

The office är en tokrolig serie enligt ny tv-formel. Ricky Gervais spelar kontorschefen David Brent.
Foto: Scanpix

Mer läsning

Annons