Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från covers till eget för No Mercy

/
  • Jan Öhrlund, Per Bertlin och Urban Bergman spelar i rock n' roll-coverbandet No Mercy, som just spelat in en demo med eget material.

Ibland verkar det som om det går tretton coverband på ett dussin i Sundsvall. De allra flesta spelar sina versioner av samma låtar. Men inte No Mercy. De spelar rock n' roll. Nu är de aktuella med eget, nyinspelat material.

Annons
Att spela i coverband är en sak. Att spela i ett coverband i åtta år och enbart inrikta sig på hård rock n' roll är en annan. No Mercy är coverbandet från Sundsvall som vägrar spela vanliga hits, och som precis har börjat spela in eget material. Första demon, innehållande två låtar med rock n' roll som doftar 80-tal, finns att köpa på Skivbutiken.
Att spela i ett band är ungefär som att ha ett förhållande, det tar tid att hitta någon man kan spela med, säger bassisten Per Bertlin och skrattar.
Vanligtvis spelar de låtar av band som AC/DC, Rolling Stones och Guns n' Roses. Kanske inte de första banden man tänker på när det gäller typisk covermusik. Men det får ett otroligt gensvar hos publiken.
Vi tycker att det är kul när det kommer fram killar och säger att vi kör låtar som de aldrig trodde att vi skulle köra, berättar gitarristen Urban Bergman.

Satsar i Litauen
Nu när demon är klar tänker No Mercy skicka ett visst antal till skivbolag, men också till Litauen, av alla ställen.
Vi kommer att spelas på radiostationer där nere, och kanske vara med på någon samlingsskiva, säger Per Bertlin.
Det är Micke Wennborn, som hjälpte bandet att spela in sin demo och även spelar på skivan, som har kontakter i Litauen. Tidigare har han skrivit låtar både till den svenska och till den litauiska melodifestivalen.
Den närmaste framtiden har No Mercy tre spelningar inbokade. Nästa gång vi får chansen att se dem är den sista juli, då de spelar på Delta-träffen. Frågan är om den spelningen kommer att bräcka bandmedlemmarnas egen favoritspelning på brandstationen för två år sedan.
Räddningstjänsten, ambulans och polis hade fest, berättar Per Bertlin. De hade kört ut brandbilarna för att få plats. Mitt under vår spelning fick de rycka ut, det kändes levande!

Mer läsning

Annons