Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från "Hey Baberiba" till "Stadskampen"

Annons
I sommar återupplivar TV4 ett gammalt paradnummer. Ännu en gång möts svenska städer i den jippobetonade tävlingen "Stadskampen". Men de gamla programledarna Sofia Wistam och Staffan Ling har ersatts av humorduon David Hellenius och Peter Magnusson från "Hey Baberiba".


- Vi har satt på oss rätt mycket peruker ett tag nu, så det kan vara skönt att vara sig själva ett tag, säger David Hellenius.

Mellan 1997 och 2001 var "Stadskampen" ett årligen återkommande inslag i TV4:s sommartablå. Runt 1,5 miljoner tv-tittare satt som klistrade framför tv-rutan under programmets storhetsdagar. Men den direktsända produktionen var också mycket kostsam och i städerna som medverkade uppstod det debatt om de stora summor som man tvingades betala till TV4 för att få vara med. Nu är det alltså fyra år sedan "Stadskampen" senast visades.

Programmet kommer att fräschas upp rejält innan det är klart för sändning. De flesta av de gamla inslagen byts ut och den här gången har deltagarstäderna reducerats till sex stycken. Ännu så länge är TV4: s ledning dock hemlighetsfull om vilka städerna är. Men tanken är att återerövra sommarens tv-tittare från SVT med hjälp av ett klassiskt underhållningsprogram som kan locka både barn och vuxna.

- Jag vet inte varför man inte har sänt programmet de senaste åren, men ända sedan jag kom in på TV4 har vi pratat om att sända en ordentlig familjeunderhållning under sommaren, något som också kan vara ett event på plats, säger Anders Knave, programchef på TV4.

- Med David och Peter, som vi har satt som kanalens humoransikten, som programledare och tuffare, bättre och mer varierade tävlingar kommer det här att bli 2000-talets sommarunderhållning.

Veteranerna Sofia Wistam och Staffan Ling har alltså spolats till förmån för Peter Magnusson och David Hellenius från "Idol" och humorsuccén "Hey Baberiba". De nya programledarna är förväntansfulla inför sommarens evenemang, men vet ännu så länge inte riktigt vad uppdraget innebär.

- Det är svårt att vara som Sofia och Staffan. Vi kommer nog att försöka hitta vår egen stil, konstaterar David Hellenius. Men det är roligt när städerna tävlar mot varandra, jag tittade rätt mycket på programmet när det sändes.

Just nu jobbar ni med "Hey Baberiba" och i höst blir det en ny säsong av humorprogrammet. När får ni semester, egentligen?

- Vi är faktiskt lite lediga just nu och "Stadskampen" börjar väl inte förrän i juli så det blir nog inte så farligt.

Men det blev för mycket med en omgång till som programledare för "Idol"?

- Ja, dels kände vi att nu har vi ju gjort det redan dels går det inte att göra både "Idol" och "Hey Baberiba" i höst, säger David Hellenius. (PM)

Mer läsning

Annons