Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frans är pepp inför Sundsvall bjuder: "45 minuter matat med chillenergi"

Sundsvall bjuder har varit lyckat och lockat många besökare till Stora torget under sommaren. Som avslutning uppträder Frans, som i år charmat hela landet med sin hitlåt "If I were sorry". "Vi har ett jättebra band och våra spelningar blir unika varje gång" säger stjärnan.

Annons

Frans med låten If I Were Sorry under repetition inför den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2016.

På tisdag är det dags för årets sista Sundsvall bjuder. Den här gången är det 17-åriga melodifestivalvinnaren Frans Jeppson Wall som står på scen tillsammans med sitt band. Frans debuterade som artist redan vid sju års ålder. I februari i år tog han åter plats i våra vardagsrum då han ställde upp i melodifestivalens deltävling i Gävle och framförde låten "If I were sorry". Låten tog honom direkt till final i globen. Även där gjorde han succé och vann melodifestivalen för att sedan ta femteplatsen i Eurovision song contest.

– Det har gått väldigt fort det sista halvåret och det har hänt väldigt mycket, berättar Frans.Även om hans kändisskap tog plötslig fart tycker han inte att det är ett problem.

– Jag tar mycket som det kommer och tar det lugnt. Det är mycket ansvar och mycket att hålla ordning på men det finns ingen anledning att stressa upp sig. Musiken ska vara kul, det är ju därför jag håller på.

Han berättar att de har planerat sommaren och spelningarna för att skapa tid även till annat, och på frågan om han hinner med att vara tonåring också så svarar han med ett skratt.

– Jag hinner, det är inte så farligt. Det tar inte mycket mer tid än ett vanligt sommarjobb. Skillnaden är att det är väldigt intensivt i perioder och sedan lugnt innan det blir intensivt igen.

Sommarens spelschema är gjort för att lämna plats åt tid med familj och vänner, något som är viktigt för Frans.

– Familjen och vännerna är det viktigaste för att jag ska kunna må bra. En bra vän att kunna falla tillbaka på bra att ha. Jag gör väldigt mycket med min familj och med mina vänner och jag är väldigt tacksam för det stöd jag har.

Frans och bandet som han uppträder med har precis blivit klara med en ny singel, sin tredje, och planerar att påbörja ett fullt album under hösten och bli klara med den i vår.

– Vi är jätteglada att vi har blivit klara med den och hoppas kunna släppa den i januari eller februari, och att hela skivan kommer ut under nästa sommar.

Inför Sundsvallsbesöket känner sig Frans lugn och glad. Han säger att bandet kommer att bjuda på musik med bredd och variation.

– Vi kommer köra både nytt och gammalt. Det kommer att bli 45 minuter matat med chillenergi.

Kommer vi få höra er nya singel?

– Ja kanske. Vi får se, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons