Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friheten nära för de instängda i BB-huset

Annons
På söndag väntar friheten för de fyra som härdat ut i 100 dagar i Big Brother-huset. Då är det final och tittarna som i drygt 14 veckor följt allt som har hänt i BB får chansen att rösta fram vinnaren.


I onsdags fick norrmannen Anders Foss sin dom av tittarna och åkte ut. Därmed är det helt jämnt i landskampen mellan Norge och Sverige med två BB-invånare från varje land i finalen.

Carl Fredrik Schou Knutsen och Britt Goodwin från Norge och svenskarna Klas Andersen och Tina Kling har klarat av att vara instängda i huset i 100 dagar. Nu är det tittarnas sak att utse sin favorit.

- Jag vill att Britt ska vinna, hon är solstrålen i huset, den som ger alla energi därinne. "Det här blir en jättebra dag", säger hon varje morgon när hon vaknar. Hon är alltid glad och det är hon som ser till att det händer roliga saker, säger Annicka Elm.

Hon kom in som joker för drygt en månad sedan och blev i söndags utröstad efter 27 dagar. Annicka var jättenervös när hon flyttade in eftersom de andra kände varandra så väl och ingen visste vem hon var.

- Det gick oväntat bra, så himla fort att komma in gruppen. Innan, när jag bara hade sett henne på tv, trodde jag att Tina var livsfarlig. Det stämde inte alls, hon är en himla go och trevlig tjej.

Annicka Elm älskar dokusåpor och anmälde sig för att hon var nyfiken på att få uppleva en på riktigt.

- Nu har jag provat på hur det är, så nu får det vara bra för min del, säger Annicka Elm.

"Big Brother" har hon lagt bakom sig och ska återgå till sina studier i interaktionsdesign i Malmö. Men liksom alla andra av årets deltagare medverkar hon i finalen på söndag. Får hon chansen ska hon försöka påverka tittarna att rösta på Britt Goodwin.

Dennis Lindqvist lämnade huset frivilligt efter 68 dagar för att få vara nykär tillsammans med Hannah Brandt. De hade blivit ett par i "Big Brother" och när hon åkte ut var det inte lika kul för honom att vara instängd längre.

- Det var hemskt att inte få ringa och prata med henne. Jag stod ut i 20 dagar, då kände jag att vi måste få träffas, säger han.

Enligt Dennis Lindqvist förtjänar alla utom Tina Kling att vinna.

- Hon är en person som jag inte känner. Hon har sitt liv och jag har mitt, så egentligen vill jag inte kommentera henne. Jag försökte bli kompis med Tina, när det inte gick slutade vi att prata med varandra.

Även Dennis Lindqvist beskriver Britt Goodwin som "Big Brothers" solstråle.

- Britt är positiv hela tiden, hon tar livet med en klackspark och är en väldigt snygg och rolig tjej, säger han.

Dennis Lindqvist har bara positiva saker att säga om Carl Fredrik Schou Knutsen och Klas Andersen också.

- Carl Fredrik är soft och laid back. Han är en bildad människa med bra värderingar om livet, en skön och annorlunda kille som jag gillar.

- Klas är så himla känslostark. Han visar sina känslor mer än någon annan på denna jord. Han är omtänksam och snäll och "Big Brothers" hunk. Det kanske är en styrka när tittarna ska rösta.

För Dennis var ovissheten det värsta med att vara instängd.

- Att inte kunna prata med Hannah var en pina. Jag var orolig för att bli utslängd ur lägenheten där jag bor och kunde inte kolla. Att inte få veta hur mamma mår, det är jobbiga grejer.

Hans medverkan i "Big Brother" har redan fått positiva konsekvenser.

- Jag åker runt som dj och förutom bra musik spelar jag också bongotrummor. Efter "Big Brother" har jag haft massor med spelningar i både Norge och Sverige, berättar han.

På söndag är Dennis Lindqvist på plats vid finalen. Vad han och de andra tidigare deltagarna ska göra har han ännu inte fått veta. Helt klart är att Nanne Grönvall kommer till "Big Brother"-huset och sjunger sin hit "Håll om mig" från Melodifestivalen. (PM)

Mer läsning

Annons