Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fruktade fyran tillbaka i "Idol"

Annons
I förra omgången av "Idol" var det juryn som stal de flesta rubrikerna. Människor som lämnade ut sig fick elaka sågningar till svar. Nu är Claes af Geijerstam, Peter Swartling, Daniel Breitholtz och Kishti Tomita tillbaka i "Idol 2005".

- Alla daltar med folk i musikbranschen. Det är det ingen som gör med en kirurg som inte kan sitt jobb, säger Daniel Breitholtz.


Göteborg, Malmö, Sundsvall, Piteå och Stockholm har alla fått besök av popstjärnefabriken "Idol" under våren. Över 4 000 personer har visat upp sig för den skoningslösa juryn, trots att de riskerar att sågas med fotknölarna.

- Men det har gått över förväntan. Det är dubbelt så många som är bra jämfört med i fjol. De såg förmodligen programmet då och har blivit mer medvetna om vad som krävs, säger Claes af Geijerstam.

- Jag håller med, det är mycket högre klass i år, säger Daniel Breitholtz.

Finns det något genomgående tema bland de sökande?

- När folk såg Daniel Lindström vinna i fjol så var det en askungesaga eftersom han var en brevbärare från Norrland som tog hem hela tävlingen. Men vad de glömmer bort är att Daniel har sjungit i hela sitt liv. I år har vi haft en hel hög med killar utan talang som tror de kan göra samma sak, säger Daniel Breitholtz.

Peter Swartling fortsätter:

- Jag blev väldigt trött på att höra Eagleslåten "Desperado". De var hiphoppare, punkare och rockers, alla sjöng den kändes det som ett tag.

Är ni lika elaka som ifjol?

- Man ska komma ihåg att alla skriverier om att vi var elaka kom i början av programmet. Men efter att vi hade gallrat ut dem som inte passade så skrevs det inget om att vi var elaka. Dessutom vet ju alla vad programmet går ut på nu så vi kommer nog inte att få några "terror-tv"-rubriker i år, säger Claes af Geijerstam.

- I det här landet har vi så svårt att ta både beröm och kritik. Om man inte säger till någon att hon eller han är dålig, hur ska de då kunna utvecklas? säger Kishti Tomita.

Hur mycket skulle ni själva ha för att ställa upp i "American Idol"?

- Jag skulle inte göra det, jag har inget intresse av att vara popstjärna, säger Daniel Breitholtz.

- En dry martini och en flygbiljett, säger Claes af Geijerstam.

- Jag skulle göra det för en hel dags shopping på Tiffany´s. Diamonds are a girls best friend, säger Kishti Tomita.

- 500 000. Och jag tror inte på dig Daniel när du säger att du inte skulle göra det. 1 miljon? 2 miljoner? 3? säger Peter Swartling.

Av de 4 000 som kom till uttagningarna valdes runt 100 personer ut till en slutaudition. Av de hundra skickas en mindre grupp vidare till en kvalvecka där tittarna avgör vilka tio som går sista fasen i "Idol 2005". Programmet kommer att innehålla en del nyheter jämfört med i fjol men ännu vill inte TV4 avslöja vilka. "Idol 2005 har premiär i början av september. (PM)

Mer läsning

Annons