Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyndig humor men det blir för mycket

Familjen är värre

Annons
Greg Focker (Ben Stiller) ska äntligen få gifta sig med sin Pam, efter att i den förra filmen ha satts på hårda prov av hennes far, före detta CIA-agenten Jack (Robert De Niro). Men först ska brudparets föräldrar träffas för första gången, vilket avlöper lika osmidigt som när svärson och svärfar lärde känna varandra.
Precis som i Släkten är värst bygger det mesta på hur omgivningen förhåller sig till pappa Jacks extrema kontrollbehov och benhårda attityd. Här får han en extra match av mamma och pappa Focker (Barbra Streisand och Dustin Hoffman), som i sin lössläppta hippietillvaro är Jacks raka motsatser.
Trots denna uppenbara berättarstruktur, där de största av kontraster ställs mot varandra, är humorn fyndig. De Niro väger åter tungt i sin roll, vikt som han har med sig från när han tidigare i sin karriär har spelat farlig på allvar, och de övriga agerar bra i hans sällskap inte minst Hoffman och Streisand.
Roligast är filmen för den som klarar sig utan den svenska översättningen, eftersom amerikanskt ordvitseri utgör en stor del av humorn. Och visst är det många gånger roligt när någon utbrister \"you Fockers\" om Gregs familj. När kusinerna Randy och Orny menande omnämns blir det dock lite mycket, och plötsligt inte alls lika roligt.

Mer läsning

Annons