Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galen, galnare, skogstokig

Annons
Ni har väl hört om Tom Cruises upptåg hos Oprah Winfrey? 42-åringen hoppade omkring i soffan, jublade och knöt näven allt för att uttryckligen visa sin kärlek till nya flamman Katie Holmes, 26 år. (se själva hans utbrott på www.tvgasm.com).
Men det värsta är väl inte att han beter sig som en idiot han är scientolog också.
Det där med scientologi stör mig rätt mycket utan att jag egentligen vet varför, så jag var tvungen att kolla lite på Internet. Här ska ni få höra:
Scientologi var i början en alternativmedicinsk rörelse som lanserades av L Ron Hubbard. När de fick problem med skattemyndigheterna, så förvandlades scientologin till en registrerad religion och fick därmed stora skattelättnader i USA. Way to go, Ron!
Jaja, enligt \"Hubbe\" är scientologi en religion som innehåller en exakt väg som leder till en fullständig och säker förståelse av ens verkliga andliga natur och förhållandet till en själv, ens familj, grupper, mänskligheten, alla livsformer, det materiella universum, det andliga universum och det Högsta väsendet, eller oändligheten.
Mmm, har du hört den om Rödluvan?
Hur som helst, denna ideologi manifesterar Tom Cruise genom att hoppa runt i en soffa och bete sig som en ADHD-skadad tv-präst på droger. Vill ni gå med i hans kyrka? Inte det?
Apropå knark - psykologi och psykofarmaka är bluff, säger Scientolog-Tom.
Det kom ju från rätt käft, säger jag då. Nä, ge killen lite piller och åtta års terapi, så han kan bete sig som folk sen.
Nästan lika galet känns det att regeringen på fullaste allvar funderar på att plöja ner 750 mille i ett nytt Jas-projekt.
Hallå, vi behöver ju inte ens hälften de 204 Jasplan som redan är beställda (till den nätta summan av 100 MILJARDER kronor). Jas kan ju inte ens hålla sig i luften. Nyligen störtade ett plan i havet. 500 miljoner kronor bokstavligen rätt ner i sjön.
Undrar förresten vad försäkringsbolaget säger när Flygvapnet ringer upp och berättar att de totalkvaddat sitt plan för fjärde gången på 16 år. Om jag ringde till Skandia och sa \"Hejsan, jag har ännu en gång förlorat kontrollen över min bil, så jag hoppade ut i farten och lät den rulla ner i sjön\". Vad hade försäkringsmannen sagt då? Såna saker får vi aldrig veta.
Lite tokigt är det också att Gatufesten ännu inte släppt nåt stort namn. De har hittills gjort stabila och självklara bokningar utan spets (som vanligt, alltså). Därför behöver vi en internationell artist, gärna med en aning spets. Inte Smokie, alltså.
Nej, jag vill ha Bob Dylan eller Neil Young. Om det händer blir jag helt jävla Tom Cruise.
Till besked kommer i frågan kan man kolla på rolig galenskap, som filmen Kung fu hustle. Så vansinnig att man bara häpnar. När jag inte trodde att de kunde skruva kung fu-fighterna och humorn ett snäpp till så vrider regissören Stephen Chow tio varv istället. Årets bästa film hittills.

Mer läsning

Annons