Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galenskap på hög höjd

/
  • Den bästa samlingen komiker gästspelar just nu i Sundsvall. Det anser ST:s nöjesreporter som sett Galenskaparna och After Shaves show på Södra berget.
  • En av flera våghalsiga nummer ur den franska förlagan till Beach Boys.
  • Galenskaparna och After Shaves senaste föreställning utspelar sig på 70-talet - med allt vad det innebär av tokroliga minnesbiler.

Den bästa samlingen komiker gästspelar just nu i Sundsvall. Det anser ST:s nöjesreporter som sett Galenskaparna och After Shaves show på Södra berget. Publiken är värnlös mot känslan av tajming och fyndigheterna som göteborgarna kokat ihop.

Annons
Hotell Södra Berget: Galenskaparna & After Shave
Betyg: 5
Redan innan kvällens värd, Knut Agnred, har hunnit ta två steg ut på scenen så skrattar publiken. Vi är alla värnlösa mot den enorma känsla för tajming och de underbara fyndigheter som Galenskaparna & After Shave har kokat ihop.
Spexargruppen Galenskaparna och sånggruppen After Shave gjorde gemensam sak och hade sin första revy tillsammans redan 1982. Att de har showat tillsammans i över 20 år märks definitivt de har en samspelthet utan dess like. Saknas från det vanliga gänget i just den här föreställningen gör Claes Eriksson och Kerstin Granlund, och även om det finns ett visst tomrum efter dem så kompenserar de fyra herrarna på scenen mer än väl för deras frånvaro. Eriksson, Agnred, Rippe och Fritzell visar att GAS är den bästa samlingen komiker i Sverige, och att de samtidigt är riktiga sångbegåvningar som dessutom imponerar med sina välkoreograferade dansnummer.
Hela föreställningen utspelar sig på det glada 70-talet, komplett med discodansande broilers, mysdräktsklädda hippies och hysteriska reseledare. GAS har med sig ett nio man starkt band, Den Ofattbara Orkestern alla extraordinära musiker som höjer kvalitén ännu ett snäpp (om det nu är möjligt). Galenskaparna & After Shaves tolkningar, med nyskrivna svenska texter, av 70-talslåtar som Bowies Space Oddity, 10CCs I\'m not in love och Gerry Raffertys Baker Street är inget mindre än geniala. Att de därtill hinner med hur många klädombyten och nymaskeringar som helst, och att de lyckas så väl med att gå in i nya roller hela tiden, väcker stor beundran.
Missa inte denna makalösa föreställning medan den är i stan!
Minuspoäng får de i publiken som sprang in och ut under föreställningen och störde de som faktiskt ville se showen. Kan man inte sitta ned i en timme och tjugo minuter, så ska man inte gå på sådana föreställningar.

Mer läsning

Annons