Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galna musiker från Spanien på genomresa i Sundsvall

/
  • Den röda resväskan följer hela tiden med, men får öppnas först när de kommit fram till Ithika i Grekland. Kanske innehåller väskan beskedet att killarna i gruppen får en önskning uppfylld.
  • Spansk MTV följer de tre killarnas resa genom Europa. Bernat Sampol och Patricio Vial jobbar för ett produktionsbolag och filmar Cko, Trola och Pato när de bekantar sig med Sundsvall. Trots att de är i stan mindre än ett dygn hinner de spela musik och träffa många nya vänner.
  • Cko, Trola och Pato är tre argentinska killar som bor i Spanien och som vunnit en resa genom hela Europa. Deras resa filmas för att visas i spanska MTV.
  • Cko, Trola och Pato i spanska gruppen Trio Ternura ser sig om i Sundsvall. Besöket är en del av deras resa från Murmansk till Grekland, en resa som spansk MTV visar inslag om två dagar i veckan.

De har mindre än ett dygn på sig i Sundsvall. På den tiden hinner killarna i den spanska rockgruppen Trio Ternura hamna på en fest, bli kära, se staden och köra en jam session. Men gå nakna på gatorna får de inte för MTV-folket som följer dem ...

Annons
De kom till Sundsvall sent i tisdags kväll och åkte igen sent i går eftermiddag. Killarna i Trio Ternura tre argentinare som bor i Spanien har ett tajt schema för sin resa genom Europa.
Patrick Felip, Nicolas Behler och Diego Bee eller Pato, Trola och Cko som de kallas har vunnit en tripp från Murmansk i Ryssland till Ithaka i Grekland. Hela resan filmas av spanska MTV, som visar inslag från gängets resa två dagar i veckan.
När de vandrar in på Stora torget i Sundsvall bär Pato en röd resväska. Den följer med på hela resan. Den känns tom, men det kan finnas något väldigt spännande i.
Vi har fått önska oss något. När vi kommer till Grekland får vi öppna väskan och se vad MTV stoppat in. Kanske får vi någon önskning uppfylld, säger Pato.
Helst av allt vill de få göra något som har med sin musik att göra, som att spela in en skiva eller kanske ge en konsert på någon stor festival.
Men i nästa andetag betonar killarna att resan i sig är pris nog.
Vi träffar så många trevliga människor, säger Cko.
Gänget har en begränsad budget, och i Sundsvall har de hittat boende via couchsurfing, ett resandeutbyte via internet. I onsdags kväll kom de hem till en Sundsvallstjej på Södermalm, där även hennes kompisar, instrument och mikrofoner fanns.
Det blev som en helnattskonsert, skrattar Cko.
Vi hade jättetrevligt, säger Trola.
Och vi blev kära! säger Pato.
Gänget har också hunnit med att kolla in utsikten över stan från ett av stadsbergen. Deras uppdrag är att vara sig själva och agera spontant framför kameran.
Men vi är galnare än de låter oss vara, så de får stoppa oss. Vi får inte vara nakna på gatorna till exempel, säger Cko, och berättar glatt om hur de själva gjort en videoinspelning där de utan kläder springer runt i Barcelona.
När de befinner sig på Stora torget i Sundsvall dyker plötsligt en snubbe upp bredvid dem. Det är Vincent Almont som bott i Madrid men numer har sitt hem i Sundsvall.
Det är inte så ofta man hör någon prata spanska här, säger han och tar nyfiket kontakt.
På stående fot bjuder han in dem till musik- och konstkollektivet Skogens lokaler vid järnvägsstationen. Där finns bland annat en studio där Sundsvallsgruppen Supersci brukar hålla till.
Sånt här händer hela tiden, varje dag faktiskt. Det gör resan så mycket bättre! Jag håller faktiskt på att skriva en sång om sådana här möten, säger Pato.
Trio Ternura beslutar sig för att bege sig till Skogen för en jam session.
Tanken är att de helst ska spela musik på alla platser de besöker.
Det är ett bra sätt att få nya vänner, säger Trola.

Fotnot: Mer om killarnas resa kan du se på http://murmanskroute.com/grupoa

Mer läsning

Annons