Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gangsterjazz och mörbultar-rock

Stor blandning av musikstilar gästar Pipeline.

Annons

Det blir en fullspäckad musikkväll på fredag när de tre banden Brother Giant, Queen of Dopamine och Tjyvnästet gästar rocklubben Pipeline i Sundsvall.

– Det är tre bra band, alla med någon lokal anknytning. Det blir en bred mix av musik men de har även sina gemensamma nämnare, säger Niklas Bjermkvist, verksamhetsansvarig på Pipeline.

Queen of Dopamine består av Njurundakillarna Hampus Sjögren, Linus Lindstedt, Anton Nyberg, Erik Runa och Emil Nyberg och startades i slutet av 2014. De har under tio års tid spelat tillsammans i olika konstellationer och efter ett par lugna år kände de att det var dags att starta upp ett band tillsammans igen. Musiken betstår till stor del av riffbaserad rock och melodisk sång. Bandets ambition är att spela in en EP under de kommande månaderna och göra ett antal spelningar för att komma ut på musikscenen igen.

Brother Giant utgörs av Anton Alfredsson, Victor Bergström och Philip Stjernberg. De öser på med gitarr och trummor i en stil de själva beskriver som "Mörbultar-rock från dalagruvor och svettiga skogar i Norrland".

Tjyvnästet består av Linus Lundstedt, Tad Hamilton, Teddy Eriksson, Jonas Sebastian Mattsson, Magnus Hägerström och Johan Svedin. De bjuder på musik som i huvudsak är inspirerad av Blues, Jazz, Progg och Stoner. Men själva har de ett helt eget namn på sin musikgenre – "Gangsterjazz". Texterna framförs både på svenska och engelska och de har oftast ett samhällskritiskt budskap.

Mer läsning

Annons