Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatufestens eget A till Ö

/
  • K som i Kristet: Ett sanslöst publiktryck blev det under The Kristet Utseendes konsert på Station-scenen. En felplacering som hade kunnat åtgärdats.

Annons
Ark.
När Ola Salo hjulade in på scenen i vita hotpants, röda lackstövlar och röda handskar och körde igång The Arks spelning visste man att det här skulle bli en av Gatufestens bästa shower.

Backstage.
Musiken backstage var bedrövlig. Eurodisco-versioner av hits som Sommartider och La Isla Bonita avnjöts mest av C-kändisar och journalister medan artisterna flydde fältet tidigt.

Coverband.
Coverband fanns i överflöd i år igen. Lyckligtvis var inget större coverband (Leningrad cowboys, Highway stars) bokat som skulle trängas med riktiga artister på någon av de riktiga scenerna.

Drake.
Årets Drake blev Kjell Lönnå. Förutsägbart.

Ekonomiskt.
Biljettpriserna var som vanligt den stora debattfrågan. Mest klarsynt var en insändare som hävdade att de som tycker att det är för dyrt inte går in för att se artisterna, utan för att dricka alkohol. Sant, sant.

Flickskrik.
Det var oväntat lite flickskrik när Darin uppträdde. Kanske inte så konstigt det låter mer och mer som om den unge hjärtkrossaren har hamnat i målbrottet.

Gudomligt.
Moneybrothers konsert lämnade absolut ingenting att önska.

Håkan.
ST:s recensent var i det närmaste lyrisk efter Håkan Hellström konsert som fick hela Stora torget att börja spontandansa.

Information.
Efter schemaändringen då många band fick nya speltider uppdaterades inte Gatufestens hemsida. Dessutom var det svårt att få någon information om när området skulle tömmas. Dåligt.

Jeans.
Priset för smalaste jeansen någonsin går självklart till Melody club. Syr de på dem direkt på kroppen? Är jeansen påmålade? Ingen vet.

Kristet.
Årets mest felplacerade band var The Kristet Utseende. Framför Station Gatufesten var det knökfullt ett smart drag vore att ha låtit dem byta scen med demobandet Takida.

Leif Karate.
Sundsvallsbandet har bestämt sig för att satsa och har tappat två medlemmar på kuppen.

Maten.
Maten var bra i år, och fick klart godkänt av ST:s expertpanel.

Nätet.
Sundsvalls Tidning hakade på trenden och startade en Gatufestblogg på nätet där det rapporterades om allt från mode och mat till kändisspaning.

Orgasm.
Thomas Di Leva utlovade en \"kosmisk orgasm\" till publiken. Han följde upp med \"finns det någon stake i Sundsvall?\" Hmmm...

Planering.
Anna Ternheim med sin lågmälda musik på Norra Scenen samtidigt som Souldrainer öser ut hårdrock från Station Gatufesten. Var det någon annan som förutsåg att Anna Ternheim inte skulle ha en chans att höras? Och varför började Robyn spela klockan 19 när få hunnit in på området?

Que?
Årets fråga är naturligtvis vilka artister som kommer att bokas till 20-årsjubileumet 2007. Tjacka och company har redan börjat planera så smått.

Radio.
Succé, som vanligt, när Sommartoppen besökte Gatufesten. Robyn donerade konst till Sundsvall och Härnösandskillen Lasse Lindh uppträdde.

Similou.
Årets överraskning som många missade (det var tunt framför scenen) var The Similou från Göteborg.

Tjacka.
Gatufestens general har fått lika mycket ris och ros som vanligt. Folk blir aldrig nöjda.

Ulf.
\"Det här var tveklöst en av de bästa konserter jag upplevt i år\" skrev ST:s recensent om Ulf Lundells framträdande på lördagen.

Väder.
Årets Gatufest har varit välsignat med vackert väder. Fredagkvällen bjöd på åska och några få regndroppar, men sämre än så blev det aldrig.

Walz.
Christian Walz har en grym röst, konstaterade ST:s recensent. Men låtarna är så slätstrukna att betyget ändå blev lågt för konserten.

Xtra.
Extra många bra betyg utdelades i år av ST:s recensenter, tack vare bra framträdanden av bland andra Håkan Hellström, Moneybrother och Robyn.

Yoghurt.
Det bjöds på bröd, mjukost, yoghurt och annat gott under fredagens och lördagens frukostbjudning på Stora torget. Bra initiativ!

Zoo.
Att se drängfulla människor halvt försöka dansa, halvt däcka på dansgolvet är som att gå på zoo. Är det verkligen roligt att betala 700 kronor (plus kostnaden för öl) för att bli så full att man inte minns någonting?

Återvändare.
År efter år kommer Uggla och Di Leva hit. Är det inte dags för något nytt nu?

Äckligt.
På söndag morgon såg centrum ut som ett slagfält. Skräp, glassplitter och kräks dekorerade stan.

Över.
Den tog slut i år också, Gatufesten. Vi ses igen nästa år.

Mer läsning

Annons