Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gaykyss i brasiliansk tv-såpa visades aldrig

Annons
Hela Brasilien hade väntat på att få se landets första tv-sända gaykyss i såpan "America". Men av kyssen blev intet, visade det sig i fredags. I efterdyningarna av ett tv-program som ska ha lockat fler tittare än den senaste världscupfinalen, är det dock ingen som är villig att ta på sig ansvaret för den uteblivna scenen, skriver BBC News. Manusförfattaren Gloria Perez hävdar att ledningen för Globo TV klippte bort scenen. Detta förnekar Globo TV som hävdar att man har sänt alla episoder man fått, och att där inte fanns någon scen där rollfigurerna Junior och Zeca kysstes.

Perez är förvånad över hur bra det homosexuella förhållandet mellan de två männen i serien har tagits emot av tv-publiken.

- Till och med heterosexuella män, som tenderar att vara mer konservativa, ville se kyssen. Alla ville ha den. Jag var så glad, för det visade att saker håller på att förändras i Brasilien, säger hon.

Enligt brasilianska medier bombarderades Gloria Perez hemsida av meddelanden efter den uteblivna scenen, de flesta besvikna. (PM)

Mer läsning

Annons