Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gearfest - Fleshtones

Annons
The fleshtones

Gearfest 05 på Debaser, Stockholm (lördag)

Betyg: 4

Det ska villigt erkännas att jag inte har järnkoll på de legendariska garagerockarna i Fleshtones, mer än att de spelat in en lysande platta med nu bortgångne tokstollen Screamin Jay Hawkins, där de bland annat gjorde en galen version av I put a spell on you.
Den låten får vi inte höra på konserten, däremot en aldrig sinande ström av rockiga upptempolåtar, som inte tillåts sluta innan bandet rastlöst dundrar igång en ny låt. De har ju en del låtar att välja på ur sin 30-åriga musikkarrriär.
Det är lite kul att se att Hives snott både rörelseschema och låtidéer av Fleshtones. Fagerstabandet har dock skruvat upp farten lite grann, men å andra sidan så är Fleshtones medlemmar 50-plussare allihop så de må vara dem förlåtet att dra ner på tempot.
Men Fleshtones är synnerligen aktiva ändå. Konserten inleder kvartetten redan i logen, och sedan går de spelandes genom publiken upp på scen. Lite senare står de på bardisken och spelar, och vandrar återigen ut i publikhavet. Publik bjuds upp på scen och det är ett fasligt röj mest hela tiden.
Fleshtones konsert handlar bara om musik och show; inga konstigheter eller pretentioner bara rock. Uppfriskande!
Janne Hallman

Mer läsning

Annons