Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genuint roligt om sex och kärlek

/

Filmstaden: The 40 year old virgin Regi: Judd Apatow I rollerna: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen, med flera

Annons
40-årige oskulden Andy (Carell), nördig försäljare i en elektronikaffär, typ Onoff, lever som de flesta av oss män skulle göra utan en kvinna: stanna kvar i vår trygga barndom, och samla på action-figurer, spela tv-spel, läsa serietidningar och ... tja, undvika det mesta som har med känslor och kärlek att göra.
Utan en kvinna att imponera på så är det enklare att fortsätta med det som är välkänt, som inte utmanar allt för mycket, och - väl värt att notera - ofta är rätt så jävla roligt.
Men vi vet också att det trots allt är viktigare att ha nån att göra saker med, nån att bry sig om, och givetvis nån att ha sex med.
Så när Andys tre närmsta medarbetare (Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen - samtliga utmärkta i sina roller) får reda på hemligheten bestämmer de sig för att han ska få sig ett ligg. Men när ansträngningarna till sist ser ut att lyckas innebär det inte automatiskt himmelriket för Andy.
Efter en otroligt underhållande timme styr filmen in på en mer dramatisk stig, vilket regissören Judd Apatow inte hanterar lika väl. Men det är ändå bra för helheten, annars hade det blivit för flabbigt och oseriöst. Och Steve Carell, som jag inte tålt de få gånger han dykt upp på vita duken (bla. Anchorman och Bruce den allsmäktige), är närmast briljant i huvudrollen.
Filmens styrka, tillsammans med en lika uppsluppen som vass dialog (om än lite mansgrisig, det medges), är att den visar på att det grabbiga inte håller i längden, och att människan inte är ett ensamdjur, utan faktiskt fungerar bäst med en partner.
Och man skrattar ju faktiskt aldrig åt Andy, utan med honom och hans tafatta försök. De allra flesta har ju varit eller är på väg till det stora blå; då DET händer. Första gången är ju en milstolpe i livet. Den som säger nåt annat ljuger.

Bildtext:
Andy (Steve Carell) får ett hett tips av sina kompisar om han vaxar bröstet blir det lättare att få omkull en tjej. David (Paul Rudd) och Cal (Seth Rogen) skrattar gott åt den smärtsamma behandlingen.
Foto: Universal Studios

Mer läsning

Annons