Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gina Dirawi om Musikhjälpen: "Det kan bli en del gråtande antar jag"

/

Under söndagen kliver Gina Dirawi in i Musikhjälpens glasbur i Linköping.
– Det känns väldigt bra, säger hon.

Annons

Under söndagskvällen drar "Musikhjälpen" i gång igen. Gina Dirawi, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson leder insamlingen. Det kliver in i glasburen, som i år är placerad i Linköping, vid klockan 16.00.

Läs också: Årets artister klara för Musikhjälpen – Sundsvallsstjärna bland namnen

Årets tema är "Ingen människa ska behöva fly undan klimatet".

– Det känns väldigt bra, även om jag inte förstod från början vad det handlade om, att jobba katastrofförebyggande.

Nu ska du gå in i buren för tredje gången. Hur känns det?

– Det är svårt greppa att jag ska in igen, men jag tar det lite som det kommer. De förra gångerna var det mer känslan "Gud ska jag in här". Nu är det mer "jaha, ska jag in om tre timmar".

Hon berättar att hon förbereder sig genom att träna på att sända bra, och att hon egentligen inte vet mer om temat än lyssnarna och tittarna. Dessutom ska hon ha med sig varma kläder.

– Det blir kallt när man äter så lite. Kodjo beställde varmrätter som vi har med in. Men jag vet att jag klarar det. Jag blir känslig äter så här, så det kan bli en del gråtande antar jag.

För Gina Dirawi är det här det första av tre stora uppdrag hon han inom ett halvår. Hon ska vara julvärd mindre än en vecka efter att hon klivit ut ur glasburen i Linköping.

– Det är kul trots att det är rätt tajt. Det gäller att hålla sig alert. Jag har planerat rätt bra så det känns helt ok. Även om det är tufft i Musikhjälpen får man så mycket energi. Det är en varm känsla.

Läs också: Här är alla artisterna i Melodifestivalen 2016

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Mer läsning

Annons