Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör-det-själv jazz på Norra berget

Alla jazzband sitter inte och väntar på att få spela. Round Midnight har tagit saken i egna händer, och ordnat en spelning utomhus på Norra berget.

Annons
Den 9 augusti kommer bandet Round Midnight spela sin jazz med sväng på danslogen på Norra berget. Kärnan i bandet består av bröderna Johan och Josef Selin på bas respektive trummor och Magnus Hägglund på alt-saxofon. Resten av medlemmarna varierar. Men att ständigt byta ut några av medlemmarna gör inte bandet mindre stadigt.
Det blir stabilt genom oss tre, eftersom vi har spelat tillsammans så länge, säger Johan Selin. Och om jag har förslag på någon musiker som kommer in och spelar med oss, då brukar de andra gilla den personen också.
Bröderna Selin har nästan alltid spelat tillsammans, sedan de började spela sina respektive instrument på musikskolan. På högstadiet startade de sitt första band, då spelade de rockmusik. Efter ett omarrangemang av medlemmar, som verkar vara ganska typiskt för Round Midnight, bildade de ett popband och efter ytterligare medlemsbyten blev de Round Midnight.
Först var det bara vi två bröder, och vi hade aldrig spelat jazz överhuvudtaget, berättar Johan Selin. Men vi upptäckte hur roligt det var och att vi ville fortsätta.
2002 kom Magnus Hägglund med och på den vägen är det. De senaste tre åren har bandet spelat på jazzfestivalen på Norra berget, på samma scen där de nu ordnar en egen spelning.
Det här är ovanligt för oss, att spela ensamma. Vanligtvis spelar man tillsammans med många andra band, till exempel på jazzklubben eller på jazzfestivalen, säger Johan Selin.
Till hösten börjar Round Midnights medlemmar att plugga på olika håll. Johan Selin, som läst två år på Birka folkhögskola i Östersund, fortsätter till Göteborg tillsammans med Magnus Hägglund för att studera på musiklärarlinjen. Istället börjar lillebror Josef Selin på Birka, med inriktning på jazzmusik. Men att bo på så vitt skilda platser är inget problem för dem. Round Midnight repar ändå väldigt sällan.
När vi tar in någon ny så har vi långa repetitioner som kan vara under flera dagar istället för att lära känna varandra och se hur vi funkar tillsammans, säger Johan Selin. Men även om vi inte ses så ofta så vet man att det kommer att låta bra när vi träffas.

FOTNOT: Den 9 augusti består Round Midnight även av Lina Melander på sång och Thomas Petersson på piano.

Mer läsning

Annons