Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GTR

PC

Annons
Betyg: 4
Ambitiöst är bara förnamnet när det gäller GTR. Här har man inte bara nöjt sig med att ha rätt bilar och banor utan även plockat med exakt allt annat av mer eller mindre relevans. Resultatet blir världens första underhållande bilsimulator och årets i särklass bästa spel i genren.
När du spelar GTR måste du lära dig att tänka på ett helt nytt sätt och efter några trevande träningstimmar kommer resultaten som ett brev på posten. Är man otålig och vill ha mer lättillgänglig körning finns även det i form av ett arkadläge som inte är svårare än valfritt Need for Speed Underground.
GTR må vara superrealistiskt och simulatoraktigt, men det är ändå långt ifrån lika stelt som många andra bilspel. Att bilen kan gå sönder, både av krockar eller förslitning, bidrar till en mer genomtänkt körning.
Det finns egentligen bara två nackdelar med SimBins makalösa racingsimulator. För det första är det i princip omöjligt att spela utan ratt eller någon annan analog styrenhet. Att spela via tangentbordet är bara att glömma, du måste ha en ratt av den dyrare kalibern. Den andra nackdelen är det röriga menysystemet som man lätt villar bort sig i.
Men det här är bara petitesser, för GTR är verkligen så bra som ett realistiskt bilspel ska vara och ett av årets hittills bästa spel, alla kategorier.

Mer läsning

Annons