Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gungner gungar loss i julens tecken

Kårhuset: En resa genom julen med studentkören Gungner

Annons
Julkonserter kan inte bli för många, tycker jag. Vi här i Sundsvall har ju, som tur är, en väldigt fin körtradition. Studentkören Gungner är en av dem som traditionsenligt har satt samman konsert i julens tecken, och precis som tidigare år så vågar man bjuda på inte bara traditionella julsånger som Stilla natt, utan även oväntade stycken.
Och det börjar fantastiskt bra, med vacker sång från fyra av körens medlemmar med Lisa Brännberg i spetsen. När det så blir dags för Madonnas Material girl, en av de mer otippade låtarna, är kören möjligen lite för upptagna med att bära in julgranar och pynt på scenen, för det härliga körarrangemanget på sången tappas bort en aning. Dock är det väldigt skönt att man vågar slänga med sådana här låtar i repertoaren. Och generellt kan man väl säga att medan de stillsamma julsångerna är vackra i Gungners tappning, så är det när kören får rocka loss lite som det blir allra bäst, som i Caroling, caroling och All I want for christmas (Mariah Careys gamla julhit).
Överlag så är det i andra akten som Gungner verkligen imponerar. Från Juldanslekspotpurri till Disneypotpurri (att se den manliga delen av kören imitera Blyger i Snövit är helt obetalbart) så är det egentligen bara en låt jag saknar. Och när O helga natt sjungs som extranummer så är i alla fall min lycka gjord.
Guldstjärna i kanten också för konferencieren Mattias Denkert som håller ihop showen så fint.

Mer läsning

Annons