Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan och Micke vill ge bred underhållning

/
  • I december kommer komikern, trollkarlen och sångaren Håkan Berg till Stadshuset i Sundsvall tillsammans med sin sidekick, pianisten och gitarristen Micke Svahn. De kommer att bjuda på bred underhållning med komik, musik och magi i ”En helt suverän show”.Foto: Håkan Humla
  • I december kommer komikern, trollkarlen och sångaren Håkan Berg till Stadshuset i Sundsvall tillsammans med sin sidekick, pianisten och gitarristen Micke Svahn. De kommer att bjuda på bred underhållning med komik, musik och magi i ”En helt suverän show”.Foto: Håkan Humla

Komik, musik och magi. I ”En helt suverän show” som har premiär på Stadshuset i Spegelsalen 2 december – får publiken allt det på samma kväll.
– Hela grejen bygger på att vi har byggt upp en mix där man inte fuskar med något. Man kan tänka sig Las Vegas fast roligare och bättre, säger komikern Håkan Berg.

Annons

Komikern, sångaren och trollkarlen Håkan Berg kommer till Sundsvall tillsammans med sin sidekick, pianisten och gitarristen Micke Svahn. En helt suverän show spelas torsdagar till lördagar mellan 2 december till 18 december – samt på några extrainsatta onsdagar.

De vill bjuda publiken på en helhetsupplevelse i underhållning.

– Vi försöker få 100 procent av alla bitarna där den ena biten stärker den andra. Om man har fått ett starkt intryck av musiken blir även komiken starkare. På så sätt stärker bitarna varandra och konceptet blir bredare och fetare. Det blir mycket situationshumor. Det är här och nu som gäller och det tror jag publiken uppskattar, säger Håkan Berg till ST, under ett besök i Sundsvall förra veckan.

Helheten är viktig, anser Micke Svahn.

– Publiken ska inte behöva känna efteråt att de saknat något. Det är viktigt att kunna täcka in allt, säger Micke Håkan Berg, som ursprungligen kommer från Alfta, Bollnäs, har gått Calle Flygare teaterskola. Han har jobbat på Wallmans salonger, turnerat med Martin Stenmarck, medverkat i tv-produktioner tillsammans med Stefan och Krister och en rad andra uppdrag i nöjesbranschen. Han är senast aktuell i TV4:s Tidsdeckarna.

Micke Svahn är utbildad pianist och gitarrist på musikhögskolan i Stockholm och har jobbat som frilansmusiker i 20 år. Han är mest känd från talangjaktssåpan Fame Factory, som sändes i TV3 senast 2006, där han kompade deltagarna och hjälpte dem med låtarna.

– Jag och Micke kompletterar varandra bra på scenen och har en speciell kemi mellan oss. Det absolut viktigaste är att vi är närvarande och där för publikens skull och att vi har kul tillsammans, säger Håkan.

För Sundsvallspubliken är Micke Svahn också känd från De Sotos, som han var med och startade.

– Sundsvall var vårt andra hem med bandet. Publiken här är verkligen fantastisk. Spegelsalen är en av Sveriges vackraste konsertlokaler, så det ska bli grymt att uppträda där, säger Micke Svahn.

Mer läsning

Annons