Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

/

... Maury "Hooter" Saslaff, som ska spela med sitt band Hooters Blues på musikklubben Woodstock i Skönsberg Folkets Hus på måndag.

Annons
Varför flyttade du till Norge när du kunnat flytta till Sverige?
Det var faktiskt på grund av en kvinna. Jag träffade min norska ex-fru när jag var i Skandinavien för första gången i mitt liv och turnerade runt i Norge 1997. Sen flyttade jag dit under 2000 men vi skiljde oss till slut. Det roliga, och det bästa som hänt i mitt galna liv, är att jag nu är gift med en amerikansk kvinna som jag också träffade i Norge.
Förekommer sånt ofta inom bluesens turnéliv?
Det är faktiskt inte så ovanligt om jag ska vara ärlig. Jag känner faktiskt flera stycken som träffat sina kvinnor när de varit på turné. När man är ute och spelar icke-kommersiell musik, som vi, på små scener så blir publikkontakten större och man står gärna kvar efter spelningen och snackar, du vet.
Är det något som du saknar hemifrån?
Olika typer av mat som är svårt att få tag i här. Sporten är också något jag saknar, som baseball och amerikansk fotboll. Sen så det här med språket. Många kan ha svårt att förstå vad jag säger här, det problemet har jag inte hemma.
Musikaliskt sett, skulle du välja Sverige eller Norge?
Ska man snacka musik generellt så finns det ingen tvekan om saken, Sverige har en mycket mer aktiv musikscen. Det finns många svenska band som blivit stora i USA, Norge har bara Aha!
Beskriv Hooters Blues med tre ord.
Stark energisk dansmusik, eller nä ... Kick ass blues!
Vad kan Sundsvallspubliken förvänta sig av spelningen?
Charles Burton spelar ju gitarr den här gången, så de kan förvänta sig en mix av hans swingjazziga material och mer traditionell blues. Om man gillar Eric Clapton och Stevie Ray Vaughan så kommer man gilla det vi gör.

Mer läsning

Annons