Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Calle Dernulf,

/

programledare för P3 Dans, som i kväll spelar skivor på Oscar.

Annons
Hur känns det att ditt radioprogram P3 Dans firar tio år i år?
Egentligen blir det nästan elva år. Jag började i januari 1995 och det springer ju mot elva år med stormsteg. Men det har varit roligt hela vägen. Jag hade aldrig trott att jag skulle hålla på så här länge. Men det blir enklare för varje år att göra programmet. Jag har hittat en egen roll och byggt ett förtroende som gör allt mer lättjobbat.
Varför tror du att du har radiolyssnarnas förtroende?
Redan från första början var det självklart för mig att lyfta fram ny svensk dansmusik. Något som jag än i dag ser som en självklar och viktig bit. Sen är det nog blandning mellan lite kommersiell och mer experimentell musik som fångar lyssnarna.
Hur ser du på dansmusiken förändring och utveckling under den tid du haft P3 Dans?
Stilar och genrer kommer och går. Ena året är något väldigt hett, för att nästa vara iskallt. Så jag har märkt av många tendenser som senare blivit trender. Men i dag är dansmusiken breddare och bättre än för tio år sedan. Jag blir båda fascinerad och överraskad av det som händer. Med dagens datorer och programvaror behövs heller inga större förkunskaper för att får det att svänga.
Vad kan man förvänta sig för musik på Oscar i kväll?
Det kommer inte att bli något frosseri i gamla hits. Visst kommer jag att spela några enstaka hits, men det blir mer elektronisk house, electropop, techno och allt däremellan. I början ett lugnare tempo för att avsluta i frenesi.

Mer läsning

Annons