Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halshugget huvud blir konst

Annons
Äkta dödsmasker eller skickligt gjorda skulpturer? Det är frågan när konstnären Daniel Edwards ställer ut tre versioner av den avlidne baseballstjärnan Ted Williams huvud på ett galleri på Manhattan, skriver New York Times.

När den åldrade baseballikonen avled 2002 beslutade hans son, i likhet med många anhöriga till förmögna amerikaner, att liket skulle frysas ned i hopp om att fadern en dag skulle kunna väckas till liv. Det har nu visat sig att firman i Arizona som åtog sig uppdraget har för vana att först hugga huvudena av de döda och förvara dem separat när kroppsdelarna fryses ned i flytande kväve.

Edwards hävdar att han gjutit maskerna direkt från Ted Williams nedfrusna huvud. Omöjligt, hävdar laboratoriet i Arizona som säger att de aldrig tillåter obehöriga att komma i närheten av de djupfrysta liken. Flera stämningar är att vänta i samband med utställningen och det är inte första gången som Ted Williams kvarlevor behandlas i en domstol. Tidigare har hans äldsta dotter förlorat en rättstvist mot brodern där hon krävde att Willams skulle befrias från sitt isfängelse och få en riktigt begravning. (PM)

Mer läsning

Annons