Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvfullt när Wyman rockade loss

Tonhallen: Bill Wyman Rhythm Kings
Betyg: 3

Annons
Visst är det mycket på gång i Sundsvall denna höst som konkurrerar om publikens tid och pengar, men nog hade i alla fall jag väntat mig mer än en halvfull tonhall när levande legender som Bill Wyman och Albert Lee förärar stan ett besök. Nu är det i och för sig "Stenansiktet" som besöker Stenstan och det är väl få medlemmar av rockhistorien som håller så låg profil som Bill. När han lade av med Stones 1993, så blev det tyst några år, men sedan lockade livescenen på nytt och ur diverse kompisgäng bildades Rythm Kings. Denna gång så lockade affischerna också med gästframträdande av Eddie "Knock on wood" Floyd som i och för sig lyfte några låtar med sin entusiastiska soul, men den stora behållningen av en kväll som denna var annars helheten.
9 spelglada gubbar på myshumör som enkelt och rutinerat puttrar fram allt från gospel och country till texmex cajun och klassisk blues utan annat budskap än några timmars lättsam underhållning.
För gitarrälskarna var det högtidsstund när Albert Lee imponerade med klassiskt bluesspel växlat med Andy Fairweather Low's spretigt nyckfulla riff. Inte minst den sistnämndes "Monster train" och en improvisationsfylld gospel, "I shall not be moved" fick publiken att jubla högt över långa och många solon.
Visst blev det lite enformigt ett tag när alla pumpade på i klassiska bluestolvor, men när sedan den alldeles lysande sångerskan Beverly Skeete fick mer utrymme i soul och gospelhyllningar till Ray Charles så smälte nog de flesta hjärtan.
Avslutande George Harrison tributen "Taxman" och en fantastisk version av Nina Simone "I put a spell on you" fullbordade kvällen.  Jag kan garantera att många kommer att leta i skivbutikerna efter inspelningar med henne efter den bredd som visades upp denna kväll.
Sällan har väl så många olika stilar framförts av så rutinerade artister inför en så liten publik ...

Mer läsning

Annons