Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här har ni startfältet i Malmö

Agnes och Sarah Dawn Finer hör till förhandsfavoriterna i Malmö Arena.
Här har ni samtliga artister i Melodifestivalens sista deltävling.

Annons

1. Agnes: Love love love

Text och musik: Anders Hansson

Redan 2007 var Agnes aktuell för Melodifestivalen - men hennes låtbidrag diskades då under uppmärksammade former. Kanske får den 20-åriga "Idol"-vinnaren sin revansch med Love love love, en diskodänga i samma stil som materialet på hennes aktuella album Dance love pop.

2. Star Pilots: Higher

Text: Johan Becker

Musik: Johan Fjellström, Joakim Udd, Johan Becker

Många känner igen Johan Becker som vinnaren i Fame factory och ena halvan i duon Walltones (Melodifestivalen 2005). Numera gömmer han sig bakom pilotbrillor i Star Pilots, en kvartett grabbar som tycks vara väldigt förtjusta i filmen Top gun. Higher låter således mycket 80-tal, men i modern tappning.

3. Susanne Alfvengren: Du är älskad där du går

Text: Ingela "Pling" Forsman

Musik: Bobby Ljunggren, Henrik Wikström

Den 50-åriga gotländskan Susanne Alfvengren har varit borta från mediernas rampljus länge. Nu ska hon fira 25-årsjubileum som artist genom att schlagerdebutera. Låtbidraget? En suggestiv ballad med andligt budskap.

4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng: Killing me tenderly

Text och musik: Amir Aly, Henrik Wikström, Tobbe Petterssen

En svensknorsk union i schlagern. Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng gör gemensam sak och framför en retropoppig duett med inspiration från såväl Abba som Duffy och - James Bond!

5. Thorleifs: Sweet kissin' in the moonlight

Text och musik: Lina Eriksson, Mårten Eriksson

Eftersom Lasse Stefanz drog sig ur Melodifestivalen 2009 är det upp till Thorleifs att försvara dansbandens färger. Veteranerna debuterar i schlagern och räknar med att nå ut till många. "Dansbandsgenren är jättestor men har förbisetts alldeles för länge", säger frontmannen Thorleif Torstensson.

6. Sarah Dawn Finer: Moving on

Text och musik: Sarah Dawn Finer, Fredrik Kempe

I remember love gav Sarah Dawn Finer ett brett genombrott i Melodifestivalen 2007. Hon kom fyra i Globenfinalen och låten blev det årets mest spelade i radion. Ska Fredrik Kempes energifyllda ballad Moving on bli en lika stor framgång? Många tror det.

7. Next 3: Esta noche

Text: Michael Xavier Barraza, Jimmy Almgren, Adam Soliman

Musik: Michael Xavier Barraza

Pojktrion Next 3 är obekant för de flesta utanför 17-åringarnas hemstad Norrköping. I Malmö tävlar de med Esta noche och låtbidraget beskrivs som "fartig med mycket r'n'b, latinskt, salsa, hiphop och reggaeton".

8. Malena Ernman: La voix

Text och musik: Fredrik Kempe

Röstningsnummer: 099-230 08 (3,95 kronor) eller 099-320 08 (9,90 kronor)

Operastjärnan Malena Ernman är jokerartisten i Malmö. I hennes La voix, skriven av Fredrik Kempe, möts popens melodier med operans dramatik. "Jag tänkte att de måste vara fullständigt dumma i huvudet när de frågade om jag ville vara med", säger Malena Ernman och skrattar.

Mer läsning

Annons