Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård och effektfull kamp mot utomjordningar

/
  • Det är lätt att förstå att Quake 4 har fått 18-års åldersgräns. Det kryllar av otäckheter.

Quake 4 PC

Annons
För nästan ett decennium sedan släppte Id Software spelet Quake, och ett stort antal människors vardagar blev sig aldrig lika igen. Nu har fjärde delen kommit och och ID Software har lämnat över till Raven Software, som lagt ner en hel del tid på solospelarläget. Faktiskt så stor del att multiplayerläget har fått lida lite.
Iklädd rollen som korpral Kane tar Quake 4:as historia vid där Quake 2 slutade. Från att ha blivit invaderade av den utomjordiska rasen Strogg, har kriget nu flyttats till Stroggs hemplanet. Efter en kraschlandning skickas man från det ena befälet till det andra, alla med olika uppdrag. Det kan vara eskorter, att slå ut vissa nyckelpunkter eller bara överleva vissa sträckor.
I multiplayer hittar vi det Quake som de flesta kommit att älska. Nivåerna är genomtänkta och välgjorda, även om det bara finns kartor för max 16 spelare. Genom olika föremål som plockas upp får man mer skada eller mer hälsa.
Anledningarna till att det är 18-års gräns på Quake 4 är väldigt många. Raven Software gillar nämligen stora explosioner och stora monster utan censur.
Spelet är riktigt bra med snygga effekter, även om multiplayer-delen lämnar lite övrigt att önska.

Mer läsning

Annons