Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hardcore Superstar tillbaka på himlavalvet

Annons
En lång semester från varandra följd av en nytändning i en lada utanför Göteborg. Hårt rockande Hardcore Superstar är tillbaka. En genomtänkt satsning på ett mer renodlat, 80-talsdoftande sound gjorde sommarsingeln "Wild boys" till en hit. Nu kommer albumet "Hardcore Superstar".


- Vi tänkte till: "vad är det folk vill ha?". Alla kallade oss ett hårdrockband när vi var mer inne på Parliament och Clash - så då gjorde vi ett hårdrockalbum, säger gitarristen Thomas Silver.

Resultatet inspirerades av den musik 30-åringarna lyssnade på när de var tonåringar, visionen var att blanda rock, punk och trash på samma sätt som Guns ´N´ Roses under sin storhetstid. Tidiga Metallica, Slayer och ljudkonstnärerna i Flaming Lips har också betytt mycket för Hardcore Superstar.

- Och så snöade vi in på Wendy Carlos, könsbyterskan med syntharna, säger Thomas Silver.

Annat var det förra året. Då handlade Hardcore Superstar mindre om musik än om slagsmål med journalister i New York, påstådd splittring och andra signaler rockband i djup kris sänder ut. Debutalbumet "Bad speakers and a Pina Colada" gjorde succé 2000, men efterföljarna "Thank you (for letting us be ourselves)" och "No regrets" stod inte upp till de kommersiella förväntningarna.

- För ett och ett halvt år sedan trodde nog ingen att det skulle bli ett fjärde album. Men nu känns det som att vi fyra i bandet och våra managers är helt överens - för första gången, säger Thomas Silver.

"Hardcore Superstar" spelades in i en lada utanför Göteborgsförorten Partille. Thomas Silver berättar att det var välgörande att kunna jobba utan att bekymra sig för att studiohyran tickade i väg tusenlappar per dag. Lika skönt var det att kunna gå ut och klappa hästarna i hagen bredvid när studioluften började kännas kvav. Hardcore Superstar hade till och med förhoppningar på att kunna återförena LOK, de numera splittrade rappande funkrockarna, men i slutändan fick man nöja sig med att samla kvartetten som bakgrundskör.

- Stämningen i studion var lite tryckt... De lyckades inte rida ur problemen som vi gjorde. Det är synd, det var Sveriges coolaste band, säger Thomas Silver.

I november och december turnerar han, sångaren Jocke Berg, trummisen Magnus Andréasson och basisten Martin Sandvik i Sverige. "Hardcore Superstar" släpps utomlands tidigt nästa år och i samband med det väntar turnéer i Japan, USA och Europa.

- De har alltid gillat oss i Japan och Italien. Publiken är äldre där. Å andra sidan kanske det vänder nu. Här hemma har vi alltid spelat för unga söta tjejer, men nu verkar det som att hårdrockarna med tygmärken börjar dyka upp på våra spelningar, säger Thomas Silver.

Vad har ni för kommersiella förväntningar på "Hardcore Superstar"?

- Höga. Jag har högst, men så är det alltid. Det är jävligt skönt att ha haft rätt om man har höga förväntningar. Men det är vår bästa platta hittills. Det är vår tid nu, säger Thomas Silver. (PM)


Turnédatum Hardcore Superstar

6/10 Oslo, Spektrum

7/10 Göteborg, Lisebergshallen

8/10 Stockholm, Hovet

2/11 Göteborg, Storan

5/11 Ronneby, Ronsalen

8/11 Stockholm, Mondo

19/11 Karlstad, Nöjesfabriken

25/11 Mariestad, Klubb Kaliber

26/11 Västerås, Prisma

1/12 Sälen, HC

2/12 Nyköping, VIP

3/12 Halmstad, Biljarden

Mer läsning

Annons