Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hata inte månadsavgifter

/

Annons
Jag har, som ni säkert vet, gått ner mig djupt i World of Warcraft-träsket. Jag har försökt simma upp till ytan, jag har letat efter livbojar och jag frågat i guildet efter en flytväst. Eller för att tala klarspråk; jag har försökt bli lika beroende av andra spel, jag har försökt att ta långa pauser för att få abstinensen att släppa och jag har letat på apoteket efter wowmotsvarigheten av Antabus. Men det är lönlöst att kämpa emot, World of Warcraft är inte bara det bästa som släppts i år utan det allra bästa spelvärlden sett. Någonsin. Alla spelar WoW och alla älskar det. Trots att det kostar över hundra kronor i månaden att spela. Och det är det som är mest intressant i historien om Sofia och WoW-beroendet. Jag har nämligen alltid hatat månadsavgifter. \"Ett köpt spel ska vara köpt och färdigbetalt från början! Tänk att gå på bio och mitt i få betala en femtiolapp till för att se upplösningen! Eller en skiva där du först får köpa skivan men sen \"låsa\" upp låtar en och en för att kunna lyssna!\"
Mina argument var välpolerade och genomtänkta. För på pappret är det onekligen dumt med månadsavgifter. Betala igen för att få spela någonting man redan köpt för dyra pengar. Hitta logiken i det och jag lovar att följa med till valfri Instance. Men idag har jag som sagt inget problem att betala pengar till Blizzard varje månad. Jag ser det nämligen inte som någon form av straffavgift längre utan snarare ett köp av tjänster. Titta på vad vi får för pengarna istället. Förutom mängder av servrar med olika inriktningar och språk så får vi även kontinuerligt nya funktioner eller saker för pengarna. Battlegrounds till exempel, Blizzard hade lätt kunna släppa det som expansion eller dylikt eftersom det är en rätt stor nyhet. Istället bakas den in i en patch som även passar på att balansera spelet mer. Lysande. Skillnaden mellan dagens World of Warcraft och det vi spelade när spelet släpptes är faktiskt rätt markant. Och då tycker jag faktiskt att det är helt okej att betala.
Jag är numera mer skeptisk till spel som då och då släpper fler banor eller bilar över Xbox Live! till olika kostnader. Inkonsekvent när vissa företag släpper allt gratis och andra snålar. Att man dessutom då inte kan möta andra människor online på de nya, och oftast för stunden mest populära, banorna angränsar nästan till vuxenmobbing. Där har vi någonting att kritisera istället för att som vissa Wow-spelare tokgnälla i de officiella forumen varje gång en server har gått ner. \"And this is what we PAY for. F*ck Blizzard\" muttrar surskallarna som helt glömmer att Blizzard faktiskt ofta ger gratisdagar vid större serverhaverier. Säga vad man vill, men ska man ha månadsavgifter så är det så det ska se ut. Bra Blizzard!

Mer läsning

Annons