Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haunting Ground

Playstation 2

Annons
Betyg: 3

Haunting Ground känns så mycket Capcom att det nästan gör ont. Allt från menyer till speldesign är så välbekant att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Irioniskt nog kommer detta efter att japanjätten nyligen gett oss deras absolut bästa spel genom tiderna, Resident Evil 4.
Men okej, det är egentligen inget fel med Haunting Ground. Det utspelar sig i ett mystiskt slott där den kvinnliga huvudrollsinnehanvaren Fiona har hamnat efter en ännu mer mystisk bilkrasch. I slottet finns allt som gud glömt, men värst är nog den feta och förståndshandikappade kille du då och då blir jagad av.
Att jag blir rädd är ingen ovanlighet, men att även Fiona blir så rädd att hon nästan avlider är en ovanligare företeelse. När skräcken biter tag ändras både musik och grafik på ett sätt jag inte varit med om sedan Eternal Darkness lamslog mig.
Det är positivt, men tyvärr räcker inte Haunting Ground ända fram. Det är lite för stelt och frustrerande för att bli en klassiker. Men för en billig penning är det ändå ett bra köp. I alla fall om du gillar Capcoms tidigare spel.

Mer läsning

Annons