Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellboy

Hellboy

Annons
Nazisterna håller på att förlora andra världskriget, och är desperata. Därför har de anlitat den ökände och grymme Rasputin, som ska hjälpa nazisterna att förstöra världen genom att framkalla kaosets gudar.
Men Rasputin stoppas av de allierade, och det enda som blir kvar efter striden är en liten röd demonunge som får namnet Hellboy.
Många år senare är Hellboy vuxen, och används som vapen mot övernaturliga väsen som hotar mänskligheten. Då dyker Rasputin upp igen, med några obehagliga monster i släptåg. Hellboy kallas in för att rädda världen.
Regissören Guillermo del Toro (Blade 2) har gjort en snygg och stilsäker film av den kultförklarade seriefiguren Hellboy. Serien är ganska okänd i Sverige, kanske är det därför man blir så glatt överraskad; man har ju inga förväntningar som med X-Men, Spiderman eller Batman-filmerna.
Ron Perlman som den vuxne Hellboy är perfekt, scenografin snygg och fantasifull, och specialeffekterna och dataanimationerna är välgjorda. Därtill är manuset bra, och innehåller kärlek, utanförskap och religiös mysticism. Detta gör Hellboy till en två timmar lång actionfylld njutning.

Mer läsning

Annons