Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hemkomsten" - nästa Pinterpjäs på Stockholms stadsteater

Annons
När Harold Pinter fick Nobelpriset i litteratur i förra veckan blev Pinter-regissören Thommy Berggren Sveriges lyckligaste man. Han avslöjade genast att han ska regissera en ny Pinter-pjäs på Stockholms stadsteater till nästa höst.

Pjäsvalet ville han inte avslöja, klart var dock att skådespelartrion Ingvar Hirdvall, Johan Rabaeus och Peter Andersson, från stadsteaterns succén med Pinters "Fastighetsskötaren" skulle ingå i ensemblen.

Enligt Johan Rabaeus blir det Harold Pinters debutpjäs "Hemkomsten" från 1960 som får premiär på Stockholms stadsteater, nästa höst. Den betraktas som författarens mest kontroversiella pjäs och handlar om maktspelet mellan tre män och om svårigheten att kommunicera.

- Det ser ut som det blir "Hemkomsten", vilken roll jag ska göra är inte klart. Det ska vi sätta oss ner och prata om inom kort, säger Johan Rabaeus.

Rabaeus är just nu aktuell som teaterregissören Fred Graham i musikalen "Kiss me Kate" som på lördag får premiär på Göteborgsoperan. På onsdag nästa vecka sänder SVT för övrigt Stadsteaterns uppsättning av "Fastighetsskötaren" i repris. (PM)

Mer läsning

Annons