Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlighetsfulla dockor sockrar Mellon

/
  • De tre 18-åriga tjejerna i Dolly Style kallar sig Holly, Molly och Polly. De går in för sin Japaninspirerade stil till hundra procent. Låten
  • Elize Ryd och Rickard Söderberg fokuserar på sången i sitt nummer
  • Artisterna i starfältet i Göteborg hade sin första repetition på torsdagen.

Pastelligt, glittrigt och sockersött. De tre 18-åriga tjejerna i Dolly Style vill inte avslöja sin bakgrund, men älskar sin dockstil som sticker ut i Melodifestivalens första deltävling i Göteborg.
– Vi vill sprida kärlek och glädje, säger Molly, Holly och Polly i kör.

Annons

Efter ett konfettiregn på första repetitionen på Scandinaviums scen mötte de unga sångerskorna pressen. De vill bara berätta sina artistnamn och är allmänt hemlighetsfulla. I rosa, lila och ljusblå korta kjolar och matchande hår levererar de tuggummipop á la Aqua i låten "Hello Hi". De presenteras som tre dockor från Dollyville men värjer sig mot påståendet om att de siktar på att bli dagisfavoriter.

– Vi vänder oss till alla åldrar, säger Molly.

En av låtskrivarna, Emma Nors, upptäckte de tre Stockholmstjejerna, som är gymnasiekompisar, och tyckte att de var perfekta för hennes idé att skapa en grupp inspirerad av den japanska kawaii-stilen. Hårdrockaren Palle Hammarlund har också varit med och skrivit låten liksom Jimmy Jansson, som också stod för den senaste "Idol"-låten.

Jimmy Jansson har ett finger med även i bidraget "One by one" där opera möter rock. Operasångaren Rickard Söderberg och Elize Ryd, som vanligtvis sjunger power metal, har båda längtat efter att vara med i Melodifestivalen.

– Jag vill öppna dörrar för dem som inte varit på opera, säger Rickard Söderberg som samtidigt är beredd på kritik från operavärlden.

– Det finns alltid några som tycker att man ska stanna i sitt skrå och inte vika ut sig i televisionen, men jag är redan ett förlorat barn eftersom jag inte gör det förväntade, säger han.

Mesta veteranen på lördag är Jessica Andersson som är med för sjätte gången. 2003 vann hon med duon Fame.

– Det är ju Sveriges största underhållningsprogram och nu fick jag en låt som jag inte kunde säga nej till. En vacker ballad med ett budskap som passar in där jag är nu – att jag är en starkare person, säger Trollhättesångerskan som utlovar extravaganta kläder.

– Ja, det blir en klädchock, men ingen nakenchock. Jag ska ha en klänning som är helt handsydd, väger tre kilo och är det mest exklusiva jag burit, säger hon.

Mer läsning

Annons