Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälpsamma tjejer fixar stödkonsert

Alina Brännström och kompisen Sara Åhlin anordnar i afton en välgörenhetskonsert på Domsaga. Pengarna går oavkortat till Sundsvalls sjukhus strålkanoner.

Under kvällen blir det teater, musik och "storytelling".

Annons

– Vi kände att vi ville hjälpa till med något, det tycker vi är roligt, berättar Alina Brännström. Först tänkte vi åka utomlands för att hjälpa fattiga barn eller nåt sånt, men det fanns ingen budget för det. Då tänkte vi lokalt, och då blev det sjukhuset.

Vad händer ikväll?

– Vi ska presentera oss själva och varför vi gjort det här. Sen kommer en kille från sjukhuset som heter Roland för att berätta vad pengarna ska gå till. Efter det blir det teater på temat kärlek, relationer och vänskap. Den handlar om kärleksguden Eros och är skriven av en kille på vår skola Skvadern.

Blir det musik också?

– Ja absolut. Det är dels kända ansikten från Sundsvall, men också elever från Skvadern, och en från Hedbergska. Sen blir det storytelling också.

Vad är det?

– En människa som berättar sägner och sagor. Man ska få en lite mysig känsla när man lyssnar.

Dörrana öppnas kl 18.00 och själva galan börjar 19.00. Under kvällen medverkar Johan Brännström, Henric Wallmark, Thomas Häggström, Emma Nilsson, Lisa Hellberg, Wiqtor Ådahl, Joachim Sundelin, Linnea Lundgren, Anna Boberg, Ludvig Enbo, Jonas Westberg och Hans Fagerström.

Mer läsning

Annons