Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtat blöder för oss

Annons
Förväntan är oket som drar mig neråt. Allt för ofta blir besvikelse konsekvensen. Men förhoppningar är det sista som lämnar mig när mörkret blir för tungt. Och jag hoppas, tänker, drömmer om endast en pytteliten detalj hela dagen i dag. För det hade varit så underbart. Så magnifikt. Så perfekt.
För hur bra skivorna än är så kommer de inte i närheten av Moneybrothers konserter. Ingen spelning är den andra lik. Smärtan, ångesten, de spruckna illusionerna är än mer påtagliga när fusionen av soul, punk och Springsteen upplevs live.
Mitt i allt står Anders Wendin.

Hans brustna hjärta blöder. Rösten kämpar för att nå toner den egentligen inte kan nå. För att han måste. För att han inte vill lämna scenen utan att publiken varit med om den bästa, mest intensiva konserten någonsin. Wendin manar på resten av Moneybrother. Tempot ökar, exploderar. Det är en vision som ska förmedlas. En idé som har tagit form. En känsla som utkristalliserar sig i musiken, körsången och Wendins varje andetag.
I kväll kommer min puls att rusa. I kväll kommer mitt hjärta att klappa takten. Och hela dagen hoppas, tänker, drömmer jag om endast en sak: att Anders Wendin och Moneybrother ska få spela precis så länge som de själva vill.

Så Gatufesten, flytta fram Stereo Starboy en kvart, en halvtimme, en, två, tre timmar. Strunta i schemat. Låt Anders Wendin ta sin tid. Låt han krama all energi ur den taniga kroppen. Låt Moneybrother spela tills de känner sig klara. Till dess då det inte finns mer att berätta.
Med fria tyglar kommer belöningen. Med fria tyglar vågar jag utlova veckans överlägset bästa konsert.

tre tips

Ja
Moneybrother
Japp, det krävs att upprepas.

Kanske
Dileva
Själens krigare.

Nej
Magnus Uggla
Tråkigt, tråkigt, tråkigt, tråkigt.

Mer läsning

Annons