Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjelt och Tornving radarpar i charterkomedi

Annons
Tidigare har de varit politiska kombattanter i TV4:s "Parlamentet". Nu kulturkrockar Mikael Tornving och Henrik Hjelt med varandra i charterkomedin "Playa del sol" i stället.


De två "Parlamentet"-humoristerna Henrik Hjelt och Mikael Tornving spelar huvudrollerna i den nya satsningen "Playa del sol" som beräknas få premiär på SVT våren 2007. Serien utspelar sig på den klassiska charterön Gran Canaria och Tornving och Hjelt gör två resebolagstjänstemän på kollisionskurs. I övriga roller syns Josephine Bornebusch, Saga Gärde och Richard Ulfsäter.

Manuset är enligt Henrik Hjelt utvecklat med honom själv och Mikael Tornving i åtanke.

- Jag och Mikael Tornving känner varandra sedan långt innan "Parlamentet". Vi har stått mycket på scenen och gjort krogshower tillsammans. Det är fantastiskt bra, då man känner varandra och vet vart man är på väg. Det ska vi utnyttja eftersom vi kommer att lägga in lite av oss själva i karaktärerna, säger Henrik Hjelt, just nu högaktuell som bister åklagare i "Högsta domstolen".

"Playa del sol" skildrar den småtråkige resebolagschefen Mårten Bergström (Henrik Hjelt) som inför en befordran på företaget tvingas praoa som reseledare på en anläggning på Gran Canaria. På plats konfronteras han med platschefen Tommy Andersson (Mikael Tornving), van att sköta saker på sitt sätt utan inblandning. Mötet med den soliga manana-världen ger Mårten nya perspektiv samtidigt som hans bakgrund väcker misstankar hos personalen.

- Mårten är en högre chef som trodde att han kunde åka räkmacka in i ledningen, men det visar sig att alla måste ha jobbat som reseledare först. Tommy tittar suspekt på den här killen och undrar varför han är där. Ska han utvärdera eller ska någon få sparken?

Inspelningarna börjar i Sverige i april. Under juni och juli flyttas inspelningarna till Gran Canaria, där en annan svensk komedi, "Sällskapsresan" utspelade sig för 26 år sedan. Men Henrik Hjelt tycker att likheterna med "Sällskapsresan" är få.

- Det här är en dramakomedi. Ibland sätter man skrattet i halsen. Det är värme och glädje och lite igenkänning, säger han. "Sällskapsresan" tittar man på och skrattar åt, här skrattar man med.

Henrik Hjelt har själv begränsad erfarenhet av chartersemestrande, men däremot en teori om varför det är så tacksamt att skämta om.

- Charter har fått den här semesterkappan. Det förknippas med sol, bad och drinkar. Vad som är kul är att det är så känsloladdat vare sig du har åkt på en charterresa eller ej. Alla har en relation till charter. Semester är laddat eftersom allt måste vara perfekt samtidigt som så mycket kan gå fel. (PM)

Mer läsning

Annons